Αναλαμβάνουν οι τοκογλύφοι την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης...


Τέλος με την ανάμιξη των κομμάτων στον Συνδικαλισμό. Αναλαμβάνουν οι τοκογλύφοι την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης ...για να μπει επιτέλους μία τάξη... Δεν μπορούν να τα αφήνουν όλα στην τύχη και σε κάτι εκβιαστές.

Τα ξένα κοράκια δεν θα έρθουν στην Ελλάδα να γευματίσουν αν δεν ελέγχουν και τους συνδικαλιστές ...αν δεν εξασφαλίσουν ότι καμία απεργία δεν θα τους χαλάσει το φαγοπότι.

Γράφει σχετικά "ΤΟ ΒΗΜΑ":


Με στόχο την αλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος σε τριτοβάθμιο επίπεδο, δηλαδή στη ΓΣΕΕ ανακοινώθηκε η ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης με την επωνυμία «Ενότητα Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής» με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου προσωπικού ALPHA BANK κ. Τάσο Γκιάτη.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της νέα παράταξης, σε αυτήν συμμετέχουν συνδικαλιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους και στόχος της είναι το αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει διεύρυνσή της εκπροσώπησή της προς πάσα κατεύθυνση. Βασική επιδίωξη της νέας παράταξης είναι η αλλαγή της εικόνας που έχει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. «Χωρίς κραυγές και αφορισμούς, η 'Ενότητα' επιδιώκει την αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος σε τριτοβάθμιο επίπεδο (ΓΣΕΕ)», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης. Στόχος της είναι η εδραίωση ενός νέου μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μίας σύγχρονης, ελεύθερης και ευρωπαϊκής δομής, απαλλαγμένο από κομματικές εξαρτήσεις».

Στις βασικές της επιδιώξεις αναφέρονται:
Πρώτον, η στήριξη των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Δεύτερον, η κατάθεση πρότασης για μεγάλες αλλαγές στην δομή του συνδικαλιστικού κινήματος. Και τρίτον, η επιδίωξη «αντικατάστασης του ληστρικού και ισοπεδωτικού μοντέλου σοβιετικής έμπνευσης στο ασφαλιστικό, με ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων και η καθιέρωση των τριών πυλώνων ασφάλισης».

Αναλυτικά στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης - την οποία υπογράφουν 22 εν ενεργεία συνδικαλιστές - σημειώνονται τα εξής:
«Συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει τη δράση της μια νέα μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη.
Μια συνδικαλιστική παράταξη που λειτουργεί χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και που έχει στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.
Θέλουμε να εδραιώσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μιας σύγχρονης, ελεύθερης, ευρωπαϊκής δομής.
Βασικά χαρακτηριστικά μας είναι η εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια, η αξιοπρέπεια που είναι οι βασικές αρχές για την προστασία
των ατομικών ελευθεριών μέσα σε ένα ελεύθερο οικονομικό τοπίο που θα εξασφαλίζει ευημερία για τους εργαζόμενους.
Δημιουργήσαμε ένα δημοκρατικό, κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό σχήμα που στηρίζεται στην σύγχρονη αντίληψη συνδικαλιστικής έκφρασης μακριά από ακραίες μορφές που στηρίζονται στον λαϊκισμό και στην αδιαλλαξία που ενώ εμφανίζονται έτσι στο προσκήνιο, υποκλίνονται με υποτέλεια σε κόμματα και εργοδότες στο παρασκήνιο.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ-δύναμη ευθύνης και προοπτικής» στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου, αξιοπιστίας και υπεύθυνης διεκδίκησης.
Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την πραγματική εξυπηρέτηση των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων.
Είναι η ώρα για μια νέα αρχή που δεν θα μείνει στις διαπιστώσεις, στην καταγγελία, τον αφορισμό και την απόκρυψη της αληθινής κατάστασης που βιώνουμε αλλά θα βασίζεται σε προτάσεις και θέσεις οικοδομώντας έτσι ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό μοντέλο με τη δημιουργία νέων θεσμών που βασίζονται στο σήμερα και προσδιορίζουν το μέλλον.
Η παράταξή μας απορρίπτει την κάθετη εκπροσώπηση και την άνωθεν επιβολή των αρχών μας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (σωματείο) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ομοσπονδίες).
Συναντιόμαστε, μέσα από την ανεξαρτησία μας, σε ένα τρίτο επίπεδο όπου με τη συμμετοχή μας στο ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδο με ενιαία έκφραση και συγκλίσεις έχουμε στόχο να αλλάξουμε συνολικά το σημερινό συνδικαλιστικό κατεστημένο.
Δεν έχουμε αγκυλώσεις, εμμονές, ιδεοληψίες, τάσεις επιβολής στη συνείδηση των εργαζομένων με οράματα του παρελθόντος που μας έφεραν στη σημερινή στασιμοχρεοκοπία.
Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο δράσης και για το σκοπό αυτό θα συνδεθούμε με ομάδες εργαζομένων στην Ευρώπη.
Η συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δεν εξαντλείται στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.
Είμαστε έτοιμοι με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις να παρέμβουμε στον όποιο διάλογο γίνει στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των νόμων που αφορούν τα δικαιώματά μας.
Δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε ως απαθείς θεατές στο έργο της πλήρους ισοπέδωσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και να δεχόμαστε να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα πολύ μικρότερο, ιδίως για τις νέες γενιές, σε σχέση με αυτά που εισφέρουμε.
Αυτό το ληστρικό κρατικό ισοπεδωτικό μοντέλο σοβιετικής έμπνευσης πρέπει να αντικατασταθεί μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης και καθιέρωση τριών πυλώνων ασφάλισης.
Ακόμη και στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής μας κάλυψης η κατάσταση είναι εφιαλτική και οφείλουμε να πάρουμε θέση».

Ιδρυτικά μέλη:

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΕ και ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΣΕΕ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΣΥΜΕΩΝ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΟΙΚ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΡΛΗΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΙΔΑΣ ΑΝΑΠΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ και ΥΠ. ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΔΑΠ και ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ, ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΛΑΡΚΟ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΛΑΣ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΕΥΘ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΙΒΑΣ ΜΕΛΟΣ ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΛΠΑΠ ΣΤΟ ΕΚΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΟΣ ρ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ (ΟΣΥ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΑΜ (ΣΤΑΣΥ), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ και ΜΕΛΟΣ ΕΕ ΓΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: tovima.gr

Πηγή: dimokratiki.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes