Απούσα η Δικαιοσύνη στα τεκμήρια-λαιμητόμος για τους φορολογούμενους


Μία καραμπινάτη αθλιότητα, μία καραμπινάτη παράβαση του Συντάγματος, μία καραμπινάτη απάνθρωπη αντιμετώπιση των φτωχών που στέλνουν τα παιδιά τους νηστικά στο σχολείο...

Αυτό είναι η φορολόγηση για εικονικά εισοδήματα μέσω αυθαίρετων τεκμηρίων... Και φυσικά αυτή η αλητεία δεν ευαισθητοποιεί ΚΑΝΕΝΑΝ κάφρο από τη συμμορία των κομματόσκυλων και πουλημένων Δικαστών Καριέρας... ΚΑΝΕΝΑΝ! Αυτοί τα ρίχνουν στο ΣτΕ και οι χρυσοπληρωμένοι φωστήρες του ΣτΕ ...ερμηνεύουν το Σύνταγμα κλασικά υπέρ των τοκογλύφων προστατεύοντας με σπουδή τις δικές τους απολαβές.

Πηγή: real.gr

Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η Εφορία αντί να εντοπίζει τον φοροφυγά, θεωρεί το σύνολο των πολιτών ως «υπόπτους» και τους υπολογίζει ένα «θεωρητικό εισόδημα» για να τους φορολογήσει ούτως η άλλως.
Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», το απίστευτο και όμως ελληνικό φαινόμενο εξηγείται μόνο με μία λέξη: τεκμήρια. 
Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι υπόχρεοι σε δήλωση εμφανίζουν κάθε χρόνο εισοδήματα της τάξεως των 75 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, φορολογούνται για 82 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Τα τεκμήρια διαβίωσης, παρά τις δικλίδες ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία, πλήττουν κάθε χρόνο 1.800.000 φορολογούμενους, κυρίως τους φτωχότερους
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που εμφανίζουν αποδοχές 2.000 με 3.000 ευρώ τον χρόνο, είτε από μικρό ενοίκιο, είτε από ελεύθερο επάγγελμα, ή ακόμη και μερικά ευρώ από τόκους καταθέσεων, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, καθώς καταλήγουν να φορολογούνται για εισοδήματα-«φαντάσματα»
Τα στατιστικά από την επεξεργασία των περσινών δηλώσεων είναι αποκαλυπτικά: Από τα 7 δισ. ευρώ που προστίθενται με το «έτσι θέλω» στα πραγματικά εισοδήματα λόγω τεκμηρίων, τα 6,56 δισεκατομμύρια ευρώ επηρεάζουν όσους έχουν ατομικό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία του Τύπου Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes