Βρέθηκαν 100.000 πλαστά ασφαλιστήρια... και δεν το αναφέρει κανείς

Βρέθηκαν 100.000 ασφαλιστήρια πλαστά ...αλλά δεν το αναφέρει κανείς, γιατί οι πράκτορες πολιτικοί με νόμο παρέδωσαν στην ιδιωτική Τράπεζα της Ελλάδας εκτός από τον έλεγχο του Τραπεζικού Τομέα και τον έλεγχο του Ασφαλιστικού Τομέα όπου επίσης ο χώρος προσφέρεται για μεγάλες «επενδυτικές» απάτες.

Και παρά τα τεράστια Τραπεζικά Σκάνδαλα ...οι άνθρωποι των τοκογλύφων είναι υπεράνω του νόμου. Μέχρι ενός σημείου οι μίζες δεκάδων εκατομμυρίων διακινούνταν μέσω των Τραπεζών και οι Τραπεζίτες συγκάλυπταν όλες τις μαφιόζικες ενέργειες, στο όνομα του ΙΕΡΟΥ... Τραπεζικού Απορρήτου που δεν μπορούσε να σπάσει ούτε εισαγγελέας. Τα εκατομμύρια στους λογαριασμού του Καραβέλα της Siemens ουδέποτε απασχόλησαν την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σήμερα που οι τράπεζες αντικατέστησαν το κράτος ...το απόρρητο δεν είναι και τόσο ιερό, όταν αφορά κοινούς θνητούς, καθώς με την υπερφορολόγηση οι μισοί Έλληνες βρέθηκαν να χρωστούν και βλέπουν τις οικονομίες τους να κατάσχονται στο δευτερόλεπτο. Για τα αποδεδειγμένα κλεμμένα της Λίστας Λαγκάρντ... το κράτος των μαφιόζων δεν επιδιώκει την κατάσχεση, αλλά αναλαμβάνει το ίδιο να ξεπλύνει το βρώμικο χρήμα και να το νομιμοποιήσει έναντι μικρού ποσοστού.

Ακολουθεί η είδηση:
Χιλιάδες πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την προσπάθεια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να βάλει τάξη στο χρονίζον (εδώ και δεκαετίες) πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η επισήμανση στην οποία προχώρησε ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης (Insurance Forum), o οποίος παρατήρησε κάτι που πολλοί άλλοι δεν πρόσεξαν ή, τέλος πάντων, κάτι που δεν ήθελαν να προσέξουν.

Αναφέρει λοιπόν ο κ. Βασιλειάδης:

«Είναι κοινό μυστικό. Μετά τον έλεγχο που για πρώτη φορά έγινε από την ΑΑΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα, εκτός των λαθών που διαπιστώθηκαν, βρέθηκε μία ολόκληρη βιομηχανία έκδοσης πλαστών ασφαλιστηρίων!

Είναι κοινό μυστικό μεταξύ εταιρειών και πολλών ασφαλιστικών επιχειρήσεων ο εντοπισμός περίπου 100.000 πλαστών ασφαλιστήριων συμβολαίων. Και όλοι ξέρουμε πως τα ασφαλιστήρια αυτά δεν τα εξέδιδαν οι ασφαλιστικές αλλά κάποιοι "συνάδελφοί" μας (ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές), που καθημερινά κάνουν κακό στον υγιή ανταγωνισμό, δηλαδή σε όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Μα πώς είναι δυνατόν ένας καταναλωτής να μην καταλάβει ότι έχει πλαστό ασφαλιστήριο; Δεν είναι δύσκολο. Πηγαίνει στον ασφαλιστή του και αφού πληρώσει μετρητά, παραλαμβάνει ένα εκτυπωμένο ασφαλιστήριο διάρκειας π.χ. 12 μηνών. Το χαρτί αυτό είτε είναι σκαναρισμένο (πανεύκολο να το φτιάξει κάποιος σήμερα) είτε γνήσιο, το οποίο όμως μετέπειτα ο υποτιθέμενος διαμεσολαβητής το ακύρωνε, είτε μείωνε τη διάρκειά του καρπωνόμενος τη διαφορά ασφαλίστρων. Ο καταναλωτής-πελάτης θα καταλάβει ότι είναι ανασφάλιστος μόνο αν προκαλέσει ατύχημα. Αν ποτέ προκαλέσει…

Αυτή η ιστορία κρατάει πολλά χρόνια και "δούλευε" καλά μέχρι τη στιγμή που έγινε η διασταύρωση από την ΑΑΔΕ! Εκεί, όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα αποκαλύφθηκαν.

Εκατοντάδες πελάτες έλαβαν πρόστιμο και κάνοντας έλεγχο, έκπληκτοι διαπίστωναν πως ήταν ανασφάλιστοι. Κατά την επίσκεψή τους στον υποτιθέμενο διαμεσολαβητή ακούγανε διάφορες δικαιολογίες (φταίει η ΑΑΔΕ, είναι λάθος του συστήματος και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε), ο οποίος έπειτα τους ασφάλιζε με συνοπτικές διαδικασίες σε μία άλλη -όσο το δυνατόν- φθηνότερη ασφαλιστική.

Οι περιπτώσεις πάμπολλες. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές επαρχιακές πόλεις αλλά και στην Αθήνα.
Επιτέλους, πότε η αγορά θα αποβάλει όλους αυτούς που κοροϊδεύουν τον κόσμο και παραπλανούν τους καταναλωτές;

Το μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ετοιμάζει η ΕΑΕΕ βοηθάει στην αναβάθμιση του επαγγέλματός μας αλλά και στην καλύτερη εικόνα προς τους καταναλωτές, όμως θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις σε όσους επαγγελματίες κάνουν τέτοιες ντροπιαστικές πράξεις στον κλάδο μας.

Αλήθεια, πώς μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια ένας ψευτοεπαγγελματίας που το πρωί άφησε ανασφάλιστο έναν πελάτη του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος;


Την απάντηση την ξέρει μόνο ο ίδιος».
Πηγή: euro2day.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes