ΑΠΘ: Ο ιατρός του κάμπιγκ καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας

Ο γιατρός που προσέλαβαν για το κάμπινγκ στη Χαλκιδική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχε τις καλύτερες συστάσεις:

Έχει διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο εδώ και 3,5 χρόνια ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής ύψους 120.000 ευρώ, για την οποία μάλιστα του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με διάταξη ανακρίτριας Αθηνών! Επίσης φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές και για υπόθεση εξύβρισης και απλής σωματικής βλάβης.

και το ανακάλυψαν αφού έβαλε το χέρι του μέσα στο μαγιό μίας φοιτήτριας.

Εδώ υπήρξαν περιπτώσεις που το Δημόσιο πλήρωνε για δεκαετίες γιατρούς που δεν είχαν πτυχίο και τους προβίβαζε μάλιστα και σε διευθυντές κλινικών.

Ένα περιστατικό που δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για τη λειτουργία του κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι εκτυλίχθηκε στις αρχές του μήνα. Ο γιατρός της κατασκήνωσης συνελήφθη και καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση έπειτα από καταγγελία 19χρονης φοιτήτριας  ενώ η υπόθεση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τόσο από τις αστυνομικές αρχές όσο και από τη διοίκηση του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η σύλληψη του 49χρονου γιατρού Β.Μ. έγινε στις 3 Ιουλίου μετά την καταγγελία που έκανε στις αστυνομικές αρχές φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οπως καταγγέλλει στο dailythess η κοπέλα, επισκέφτηκε το ιατρείο του κάμπινγκ επειδή «είχε κάποια σημάδια στα χέρια της πιθανόν αλλεργικού χαρακτήρα». Μετά από δύο επισκέψεις και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν ξαναπήγε στο ιατρείο το βράδυ της Κυριακής, 2 Ιουλίου. Ο γιατρός σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, της είπε ότι κάηκε από τον ήλιο και της ζήτησε να ξαπλώσει μπρούμυτα στο κρεβάτι. «Φορούσα ένα τιραντέ φόρεμα και από κάτω το μαγιό μου. «Άρχισε να μου λέει ότι είμαι πολύ όμορφη και από τις πιο εντυπωσιακές κοπέλες που είχαν έρθει στο κάμπινγκ. Νόμιζα ότι ήθελε να με εξετάσει στην πλάτη για σημάδια παρόμοια με αυτά που είχα βγάλει στα χέρια μου» ανέφερε στην κατάθεσή της η 19χρονη.

Το στάδιο του… μασάζ


Ο γιατρός, όπως κατέθεσε η φοιτήτρια στις διωκτικές αρχές, άρχισε να την τρίβει στην πλάτη και τους ώμους με μία αλοιφή λέγοντας της μάλιστα ότι «τώρα περάσαμε στο στάδιο του… μασάζ».  Στη συνέχεια της είπε ότι πρέπει να βάλει αλοιφή και στους γλουτούς ενώ κατά τη διάρκεια της «εξέτασης» τη ρωτούσε «αν νιώθει άνετα και αν… χαλαρώνει».

«Του είπα ότι θέλω να φύγω γιατί με περιμένουν οι φίλες μου αλλά αυτός μου ζήτησε να μείνω άλλα πέντε – δέκα λεπτά. Μου είπε «είσαι πολύ θερμή και έχεις πολύ ωραίους γλουτούς» και πριν προλάβω να πω οτιδήποτε παραμέρισε το μαγιό μου και άρχισε να με τρίβει στο αιδοίο μου. Σηκώθηκα αμέσως και του είπα ότι θέλω να φύγω» κατέθεσε η 19χρονη στις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα ο γιατρός φέρεται μετά το περιστατικό να ζήτησε από την κοπέλα να ξαναπεράσει από το ιατρείο αργότερα το βράδυ για να του πει μια… καληνύχτα και της είπε ότι θα χαιρόταν πολύ να την ξαναδεί κάποιο άλλο τριήμερο στο κάμπινγκ.

Η 19χρονη μετά το περιστατικό ενημέρωσε άμεσα τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της κατασκήνωσης, τηλεφώνησε στους γονείς της ενώ στη συνέχεια προσέφυγε στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε η σύλληψη του 49χρονου γιατρού.

Με… βαρύ ποινικό μητρώο


Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από τις διωκτικές αρχές έκπληκτη η 19χρονη πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έχει διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο εδώ και 3,5 χρόνια ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής ύψους 120.000 ευρώ, για την οποία μάλιστα του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με διάταξη ανακρίτριας Αθηνών! Επίσης φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές και για υπόθεση εξύβρισης και απλής σωματικής βλάβης.

Ποινή φυλάκισης δύο ετών


Ο 49χρονος γιατρός Β.Μ. που έχει την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού, μετά την καταγγελία της 19χρονης παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, κατηγορούμενος για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Ο ίδιος απολογούμενος στις αστυνομικές αρχές αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όπως υποστήριξε η κοπέλα είχε επισκεφτεί το ιατρείο για τέταρτη φορά σε δύο ημέρες καθώς είχε εκτεταμένα ηλιακά εγκαύματα σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του σώματός της. Ο 49χρονος γιατρός ισχυρίζεται ότι η 19χρονη τον παρακάλεσε να της βάλει ενυδατική αλοιφή ενώ ανέφερε ότι «άλλος τρόπος τοποθέτησης αλοιφής χωρίς να έρθουν σε επαφή τα χέρια μου με το σώμα του αρρώστου δεν υπάρχει».

Επιστολή – καταπέλτης σε βάρος του ΑΠΘ


Το συγκεκριμένο περιστατικό γεννά πλήθος ερωτημάτων για τη λειτουργία του κάμπινγκ του ΑΠΘ. Μάλιστα όπως καταγγέλλει με επιστολή της προς τις πρυτανικές αρχές η 19χρονη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής διαπίστωσε μετά το περιστατικό ότι το ιατρείο δε διέθετε ούτε την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.

«Εσείς οι ίδιοι με παρενοχλήσατε σεξουαλικά κύριοι! Γιατί εάν είχατε ελέγξει έστω στοιχειωδώς τον άνθρωπο αυτό θα διαπιστώνατε την ανικανότητα του για αυτή τη θέση, την ανικανότητα του για οποιαδήποτε θέση. Αλλά δεν το κάνατε. Όταν τελικά το κάνατε ήταν αργά -ακόμα και για να το αποκρύψετε-, είχε γίνει το κακό. Προσπαθήσατε ωστόσο, να δυσχεράνετε με κάθε τρόπο τη διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης, όσο παραλείπατε να παραδώσετε τις συμβάσεις εργασίας αυτού και των συνεργατών του στο δικαστήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η φοιτήτρια στην επιστολή της προς τη διοίκηση του ΑΠΘ.

Η καταγγελία για τον αρχηγό της κατασκήνωσης


Στην επιστολή της η φοιτήτρια καταγγέλλει και τη συμπεριφορά του αρχηγού της κατασκήνωσης ο οποίος μάλιστα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού διαβεβαιώνοντας το δικαστήριο για το ήθος και την πολύχρονη εμπειρία του κατηγορούμενου.


«Εγώ θυμάμαι, λεπτό προς λεπτό, τη στιγμή που βγήκα κλαίγοντας από το ιατρείο και ήρθα σε εσάς να καταγγείλω το γεγονός. Εσείς θυμάστε τι μου απαντήσατε; «Εγώ με τα ίδια μου τα χέρια θα τον πιάσω, μόλις γίνει ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό. Δε μπορώ μόνο με ένα συμβάν σαν το δικό σου να τον απομακρύνω, χρειάζομαι χρόνο να τον παρακολουθήσω. Στείλε και καμία φίλη σου να πάει στο ιατρείο να δούμε πως θα της συμπεριφερθεί.» Προσπαθούσατε με κάθε δυνατό μέσο να με καθυστερήσετε από το να ενημερώσω τους γονείς μου, από το να κάνω καταγγελία, από το να εκθέσω τον γιατρό μα κυρίως…εσάς, εσάς τον ίδιο και όλο το Πανεπιστήμιο. Τα ίδια είπατε και στους γονείς μου όταν ήρθαν να σας βρουν το ίδιο βράδυ. Στο βήμα όμως τα αρνηθήκατε όλα αυτά ενόρκως. Θυμάστε;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η 19χρονη.

Πηγή: dailythess.gr 


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes