ΠΟΕΔΗΝ: Νέο νοσοκομείο στην Κάρπαθο για το ΝΑΤΟ ετοιμάζει ο Καμμένος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφέρει ότι «ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση ετοιμάζονται για την μεταφορά της Νατοϊκής βάσης της Σούδας, στην Κάρπαθο και οι Αμερικανοί θέλουν Νοσοκομείο»

Τραγικά κενά στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων, με ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, είναι η εικόνα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία είτε ως ασθενείς είτε ως συγγενείς. Κι ενώ η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τις ελλείψεις και δεν επαναφέρει τη νομική αυτοτέλεια σε 35 νοσοκομεία, την ίδια ώρα κατασκευάζεται νέο νοσοκομείο στην Κάρπαθο, καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. 

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Ομοσπονδία, κατηγορεί την κυβέρνηση για την αποψίλωση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από γιατρούς και νοσηλευτές με τους κατοίκους να αναζητούν υπηρεσίες υγείας στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης στη Τουρκία, ενώ καταφέρεται ενάντια στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τον οποίο λέει ότι «το παίζει τσάμπα μάγκας με την ίδρυση του Νοσοκομείου Καρπάθου ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το νοσοκομείο Καρπάθου κατασκευάζεται, γιατί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και η κυβέρνηση «ετοιμάζονται για την μεταφορά της νατοϊκής βάσης της Σούδας, στην Κάρπαθο και οι Αμερικανοί θέλουν νοσοκομείο. Δεν παίζουν με την υγεία των στρατιωτών τους. Ο κ. Καμμένος είπε στους Αμερικανούς ότι η Κάρπαθος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη βάση και μάλιστα με νέο Νοσοκομείο».

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καρπάθου, Ηλία Λάμπρο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι όντως κατασκευάζεται νοσοκομείο 22 κλινών, υπολογίζει ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το κτίριο και αναμένεται να δουν μετά, το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει το οργανόγραμμα για τη στελέχωση του νοσοκομείου. 

Πάντως, δεν αποκλείεται το υπουργείο Υγείας να ακολουθήσει την «πεπατημένη» του νοσοκομείου Σαντορίνης, δηλαδή οι γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας του νησιού να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να γίνει μετά προκήρυξη των υπόλοιπων θέσεων, για συμβασιούχους (με μπλοκάκια).

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο απόσπασμα του δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ:


«Ο Αν. Υπουργός Υγείας το παίζει τσάμπα μάγκας με την ίδρυση του Νοσοκομείου Καρπάθου ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Η κυβέρνηση αρνείται να επαναφέρει την νομική αυτοτέλεια σε 35 Νοσοκομεία. Αρνείται την Νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου που αποψιλώνεται από γιατρούς και Νοσηλευτές προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και οι κάτοικοι αναζητούν υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας.

Σύσσωμοι οι φορείς, η εκκλησία, οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί.      

Πως την έπιασε η πρεμούρα να φτιάξει νέο Νοσοκομείο στην Κάρπαθο;

Ο κος Καμένος και η κυβέρνηση ετοιμάζονται για την μεταφορά της Νατοϊκής βάσης της Σούδας, στην Κάρπαθο. Οι Αμερικανοί θέλουν Νοσοκομείο. Δεν παίζουν με την υγεία των στρατιωτών τους.

Ο κος Καμένος είπε στους Αμερικανούς ότι η Κάρπαθος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη βάση και μάλιστα με νέο Νοσοκομείο».

Πηγή: protothema.gr



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes