ΥΠΟΙΚ: Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στην αγορά των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT

Μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ ΑΕ, από 35.000 σε 25.000 και αύξηση του αριθμού των VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε κάθε σημείο είναι εκ των βασικών αλλαγών που επιφέρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών για τη αγορά παιγνίων, με στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς των VLT. Οπως μάλιστα σημειώνει, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων.

Επίσης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυξάνει σε 18 χρόνια (από 10 χρόνια που ισχύει σήμερα) ο χρόνος ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης των VLTs από τον ΟΠΑΠ, «προκειμένου να αντισταθμιστεί η ανισορροπία που προκαλείται στη σύμβαση Δημοσίου και ΟΠΑΠ, λόγω της μείωσης του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Ακόμη, εισάγεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΠΑΠ για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων άσκησης του δικαιώματος του ΟΠΑΠ στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση των παιχνιδομηχανών.

Το νομοσχέδιο


Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα 4/8/2017 νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο 'Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων'. Στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εξορθολογισμός της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τομείς της αγοράς παιγνίων». 

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται:

α. Η μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που θα τεθούν σε λειτουργία από την ΟΠΑΠ ΑΕ, από 35.000 σε 25.000.

β. Η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους κατά μέγιστο σε πενήντα (50) ανά κατάστημα και η αύξηση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT ανά πρακτορείο της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά μέγιστο σε δεκαπέντε (15) ανά κατάστημα.

«Ουσιαστικά με αυτές τις ρυθμίσεις θα λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία επιτυγχάνοντας μικρότερη έκθεση στο τζόγο και πιο εύκολο, άρα πιο αποτελεσματικό έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο» υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: tovima.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes