Στην Ελλάδα ζήσαμε το μοναδικό φαινόμενο ...η Καραμανλική Δεξιά να είναι φιλορωσική και να την παρακολουθεί η CIA κι η Μοσάντ, ενώ οι ίδιες ξένες υπηρεσίες να έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στους «Κομμουνιστές», που προώθησαν χωρίς καθυστέρηση τα Δυτικά συμφέροντα. Προδότες παντού ...ανεξαρτήτου χρώματος.
Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση κατασκοπείας και παρακολούθησης του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με βούλευμα που παρουσιάζει η εφημερίδα «Δημοκρατία».Στο σκαμνί William Basil και Μιχάλης Καρχιμάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμα του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA.
Πρόκειται για τον Καρπάθιο William Basil, ο οποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου του.
Επίσης, κατηγορείται και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας ενώ κατηγορούνται και τα μέλη της ΕΥΠ που τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά» όπως τα αποκαλούσε.
Παράλληλα το βούλευμα θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει πως πίσω από τα όσα συνέβησαν στον Κώστα Καραμανλή είναι η CIA.
Πιέσεις λόγω Ρωσίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού γνωστό ως «σχέδιο Πυθία» μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθεια άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
«Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών» ανέφερε το πόρισμα, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream.
Τα έγγραφα του Wikileaks
Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία θεωρούνται αυθεντικά και δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα Wikileaks η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες από τις ΗΠΑ ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς.
«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ (σσ αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία), ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ.
Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία» αναφέρεται στο πόρισμα για την υπόθεση.
Επιπλέον, στο σχέδιο «Πυθία» φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.
Τον παρακολουθούσαν περίπου 20 άτομα
Ομάδα περίπου 20 ατόμων φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια της τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν αυτό του πρώην πρωθυπουργού όπου και αν ο Κώστας Καραμανλής πήγαινε. Από την Ραφήνα μέχρι το γραφείο του και από την ΕΡΤ μέχρι και σε σούπερ μάρκετ.
Μάλιστα, κάποια στιγμή εντοπίστηκε το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που τον παρακολουθούσαν και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελληνικές πινακίδες. Τον Ιούνιο του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα τρία αυτά οχήματα συναντήθηκαν στην περιοχή του Χολαργού. Στα οχήματα επέβαιναν 7 άνδρες και 2 γυναίκες και στην συνάντηση τους συμμετείχαν δυο ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία εικάζεται πως είναι Βρετανοί.
Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.
Η εμπλοκή στη Νέα Μάκρη
Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων.
Η εμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB (ομάδα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Καραμανλή) και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης.
Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου «χώρου» ήταν δύο άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
Μέσα στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του Κώστα Καραμανλή από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευαν, οι μηχανές ασφαλείας καθώς και:
- Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης.
- Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.
- Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
- Υλικά καμουφλάζ (καινούρια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
- Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
- Τηλεχειριστήριο.
- Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
- Σκηνές.
Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία
Για να δούμε όμως τι έγραφαν τα wikileaks για τον Καραμανλή
Πώς έβλεπαν οι Αμερικανοί τον Καραμανλή
«Ανεξέλεγκτο που λειτουργεί από μόνος του», χαρακτηρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τον κ. Speckhard, Αμερικανό πρέσβη κατά την ενημέρωσή του προς τον Πρέσβη κ. Schulte, που ερχόταν για επίσκεψη στην Αθήνα στις 8 Απριλίου 2008.
«Οι κινήσεις του Καραμανλή προς τη Ρωσία, βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον. Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες της Πρεσβείας να επηρεάσει την ελληνική θέση είναι μειωμένες λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο Καραμανλής φαίνεται να ασκεί από μόνος του την πολιτική προσέγγιση με τη Ρωσία.
Ο Κώστας Καραμανλής χαράσσει την εξωτερική πολιτική με διαβούλευση με τους υπουργούς εξωτερικών, Αμύνης και άλλους υπουργούς ή συμβούλους, μέσω των οποίων θα μπορούσαμε να ασκήσουμε επιρροή, στην τάση του να πιστεύει ότι η βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία και η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο είναι συμφέρουσες.»
Καραμανλής: ο... «Βούδας» της ελληνικής πολιτικής σκηνής
Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου του 2008, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Aμερικανός διπλωμάτης που είχε μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του πρέσβη στη χώρα μας, περνούσε για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Βγαίνοντας, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Την επόμενη ημέρα στις 12:58 μ.μ., ένα τηλεγράφημα με τον βαθμό του εμπιστευτικού έφευγε από την αμερικανική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας και «ταξίδευε» στην Ουάσιγκτον, στην αμερικανική πρεσβεία της Πρίστινα, των Σκοπίων, αλλά και της Μόσχας. Ολοι οι παραλήπτες θα διάβαζαν για την πρώτη αυτή συνάντηση του Σπέκχαρντ με τον Κ. Καραμανλή «η οποία κράτησε τελικά διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο... O τέως πρωθυπουργός ήταν άνετος, εκφράζοντας με κάθε ευκαιρία τον σεβασμό και την τρυφερότητά του για τις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφει ο Αμερικάνος πρέσβης. «Η συζήτηση κύλησε χωρίς
παύσεις και όταν το θέμα πέρασε στο Κόσοβο και το Μακεδονικό η συζήτηση άναψε. Καθόταν «στην άκρη της καρέκλας του» και επαιζε με το κομπολόι του.
Στο τέλος της συζήτησης δεν παρέλειψε να δώσει και μια... φιλική συμβουλή στον Αμερικανό διπλωμάτη που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του:
«Πρέπει να είσαι διακριτικός», του είπε. «Να μην έχεις πολλά πάρε δώσε με πολιτικούς δημοσιογράφους και επιφανείς επιχειρηματίες, γιατί θα γίνεις στόχος βαλκανικού κουτσομπολιού».
Την ίδια συμβουλή φαίνεται να ακολουθεί και ο ίδιος, αφού οι Αμερικανοί τον χαρακτηρίζουν «Βούδα» της ελληνικής πολιτικής, γιατί -όπως σημειώνουν- κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του και «σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του».
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που δείχνουν να αισθάνονται πιο άνετα με τη Ν.Δ. στην εξουσία, τουλάχιστον μέχρι το 2009, διαβλέπουν τα πρώτα σύννεφα στη διακυβέρνηση Καραμανλή ήδη από το 2007.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπερνς, σε μία επίσκεψή του στην Ελλάδα λίγο πριν από το βέτο Καραμανλή στο Βουκουρέστι, σημειώνει ότι βλέπει ξεκάθαρα ότι ο «συνήθως χαλαρός» Καραμανλής αισθάνεται έντονη την πολιτική πίεση για το θέμα των Σκοπίων.
Αλλά και αργότερα, το 2008, τότε που μια σειρά από σκάνδαλα φαίνεται να ταρακουνούν τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα
σημειώνει ότι ο τέως πρωθυπουργός «είχε αποδειχτεί καλός καπετάνιος σε φουρτούνες, αλλά να βλέπει τον μικρό χώρο που είχε να ελιχθεί περιορίζεται όλο και περισσότερο».
Η Μέρκελ εκβίαζε τον Καρμανλή
Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018, αλλά διέρρευσε στα Wikileaks. Δείτε υπό ποία πίεση οδήγησε ο Καραμανλής τα μέλη του ΝΑΤΟ να απορρίψουν ομόφωνα την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό…
Το έγγραφο αναφέρει πως μόνο η Γερμανία απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ και συμμερίζεται την απογοήτευση τους για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της... “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ, ενώ τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του!
Και κάπου εδώ έρχονται και οι απειλές… “Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να είναι πολύ προσεκτική”!
Πηγή: newdemocracy.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου