Πρώην διευθυντής της CIA προσλήφθηκε από το NBC


Ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, προσλήφθηκε ως αμοιβόμενος συνεργάτης από το NBC και το MSNBC, ανακοίνωσε η εταιρεία μέσων ενημέρωσης. Διηύθυνε την υπηρεσία πληροφοριών από το 2013 έως τις αρχές του 2017 υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο διορισμός του Μπρέναν έρχεται εν μέσω της κατακραυγής για το υπόμνημα που εξέδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της βουλής, Ντέβιν Νουνς, το οποίο επικαλείται έλλειψη νομιμότητας από το FBI και το υπουργείο δικαιοσύνης ενώ διερευνούσε ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016.


NEW: Former @CIA Director @JohnBrennan is now a senior national security and intelligence analyst for @NBCNews and @MSNBC. He will first appear on @MeetThePress with @ChuckTodd this Sunday. (First in @axios PM: https://t.co/oDZtsDI2Ux) pic.twitter.com/83eJZYMCVD

— NBC News PR (@NBCNewsPR) February 1, 2018


Το ότι ο Μπρέναν είχε πει προηγουμένως ψέμματα σε δημοσιογράφο του ίδιου του NBC σχετικά με τις προσπάθειες της CIA να αποτρέψει μια έρευνα της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σχετικά με τη χρήση βασανιστηρίων από την υπηρεσία δεν ήταν απ’ ότι φαίνεται αποτρεπτικό για το διορισμό του.

Ο πρώην επικεφαλής της CIA έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νέο ρόλο του ως ανώτερου αναλυτή εθνικής ασφάλειας και πληροφοριών στο «Meet the Press» πριν δυο βδομάδες και αμέσως εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον Νουνς ότι είναι «εξαιρετικά προκατειλημμένος» και καταχράστηκε το ρόλο του στην προστασία του Τραμπ.


WATCH: Former CIA Director John Brennan on NBC says Devin Nunes has «abused the office of the chairmanship» to protect Trump and that blocking Democrats from releasing their own memo is «appalling» pic.twitter.com/Jpl4FHl4pT

— DNC Press (@dncpress) February 4, 2018


Η παρουσία πρώην στρατιωτικών και αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών σε ειδησεογραφικά γραφεία θεωρήθηκε κάποτε αμφιλεγόμενη. Το 2008, οι New York Times έγραψαν μια διερευνητική ανάλυση που περιγράφει τη χρήση των στρατιωτικών αναλυτών από τη διοίκηση του Τζορτζ Μπους για τη διαμόρφωση της κάλυψης της τρομοκρατίας.

Εσωτερικά έγγραφα του Πενταγώνου τους ανέφεραν ως «πολλαπλασιαστές δύναμης του μηνύματος» ή «υποκατάστατα» που θα μπορούσαν να υπολογίζονται για να παραδίδουν «θέματα και μηνύματα» της διοίκησης σε εκατομμύρια Αμερικανούς «με τη μορφή των δικών τους απόψεων».

Η έρευνα έδειξε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτών συνδέθηκε με το Fox News, ακολουθούμενο από το NBC και το CNN.

, AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes