Τουρκία - Ελλάδα: Το «κακό» και το «καλό» παιδί των τοκογλύφων


Με το κλείσιμο του 2017 …η Τουρκία σημείωνε 11% ανάπτυξη και 7% αύξηση στο ΑΕΠ κι όλα αυτά μετά από αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα, με εμπόλεμη κατάσταση στα νότια σύνορά της, με εκατομμύρια φιλοξενούμενους πρόσφυγες και κυρίως μετά από ένα πραξικόπημα.

Σήμερα η «αδιάφθορη» Moody’s ανακοίνωσε υποβάθμιση στην πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας, που έσπευσαν όλα τα ΜΜΕ να την κάνουν πρώτη είδηση, προκειμένου να δημιουργηθεί πανικός και να δεχθεί πιέσεις το Τουρκικό Χρηματιστήριο. Ένα από τα μεγάλα όπλα των τοκογλύφων …είναι κι ο οικονομικός πόλεμος και στην Ελλάδα τον νιώσαμε αρκετές φορές.

Τελικά η «επίθεση» δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές …κι έτσι το Χρηματιστήριο στην Τουρκία όχι μόνο δεν σημείωσε πτώση, αλλά σημείωσε και άνοδο.

Προσέξτε τη χαρακτηριστική φράση στο άρθρο του NEWSIT.

«… σε περίπτωση που, μετά τις προσεχείς εκλογές, ο Ερντογάν ενισχυθεί, υπάρχει κίνδυνος να καταστεί απρόβλεπτη και περαιτέρω αναποτελεσματική η χάραξης πολιτικής της Τουρκίας.»

Δηλαδή η απόδοση κι η ανάπτυξη της Τουρκικής Οικονομίας …είναι σε κίνδυνο λόγω της εκλογής του Ερντογάν… και του στέλνουν σαφές μήνυμα …να φύγει!

Με τον Ερντογάν το Δημόσιο Χρέος της Τουρκίας έπεσε στο 28% του ΑΕΠ και του ζητούν να φύγει.

Με τους δικούς μας κλόουν το Χρέος της Ελλάδας συνεχώς αυξάνεται και κανείς δεν ζητάει να φύγουν.

Οι Τραπεζίτες κερδίζουν από τους …τόκους, άρα θέλουν μεγάλα χρέη και κερδίζουν από την αγορά σκόπιμα απαξιωμένου Δημοσίου πλούτου. Δεν έχουν κανέναν λόγο να χαίρονται με χώρες που δεν χρειάζονται δάνεια, που δεν ρουφάνε το αίμα των πολιτών για να πλουτίζουν οι τοκογλύφοι, που δεν χρειάζεται να δίνουν λόγο στους δανειστές για κάθε παράγραφο στους νόμους που ψηφίζουν. Οι τοκογλύφοι δεν θέλουν ανεξάρτητες χώρες, όπως δεν θέλουν πολίτες χωρίς πιστωτικές κάρτες και χρέη.

Όσο οι μαφιόζοι της Βουλής μας φόρτωναν εικονικά δάνεια …κανένας «πεφωτισμένος» Ευρωπαίος …δεν απαιτούσε διαφάνεια, έλεγχο του μαύρου χρήματος, διασταυρώσεις, μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονισμό της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο, έλεγχο των δαπανών, Κτηματολόγια, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση κ.λπ. Ματωμένα δισεκατομμύρια των Ελλήνων …ταξίδευαν στις λίστες Λαγκάρντ κ.λπ. …αλλά το Τραπεζικό απόρρητο …δεν το «έσπαγε» ούτε ο Θεός. Το τραπεζικό απόρρητο …έσπασε τώρα για να κλείσει όσες μικρές επιχειρήσεις …τολμούν και λειτουργούν ακόμα.

Τώρα που οι μαφιόζοι καταπάτησαν τα φιλέτα γης και τα πήραν στο όνομά τους ή στις offshore, τώρα που μεταφέρθηκαν αμέτρητα δισεκατομμύρια από μίζες στις Τράπεζες του εξωτερικού, τώρα που κανένας από τους μαφιόζους δεν κάνει σοβαρές δουλειές στην Ελλάδα… αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους και κλείνουν σπίτια ταβερνιάρηδων, ενώ οι πραγματικοί μαφιόζοι, με τα κλεμμένα χρήματα κρυμμένα σε offshore …συνεχίζουν να βγαίνουν στην τηλεόραση και να μας κάνουν συστάσεις κατά της φοροδιαφυγής.



https://www.ft.com/content/e008ab1a-de6b-11e7-8f9f-de1c2175f5ce
Πηγή: ft.com
https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/3382895/chtipima-gia-tin-ikonomia-tis-tourkias-me-ipovathmisi-apo-ti-moodys
Πηγή: newsbeast.gr





https://www.newsit.gr/oikonomia/xastouki-moodys-ston-erntogan-staskoupidia-tourkia/2442471/
Πηγή: newsit.gr
https://tradingeconomics.com/turkey/government-debt-to-gdp
Πηγή: tradingeconomics.com
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/sto-fws-23-000-offshore-o-dikhgoros-me-tis-105-offshore-kai-o-logisths-apo-to-mosxato.3168519.html
Πηγή: news247.gr

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes