Η παντοδύναμη κα Σαββαΐδου ...έχει μεγάλη αδυναμία στους καναλάρχες και σε μεγαλοφειλέτες

Ο Τσίπρας ζητά την παραίτηση της Σαββαΐδου


Την παραίτηση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και του μετέφερε πως πρέπει να έχει άμεση επαφή με την κα Σαββαΐδου προκειμένου να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση με την παραίτησή της. 
Η επικοινωνία μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ευ. Τσακαλώτου έλαβε χώρα πριν από μια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη επικοινωνήσει με την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδό της. 
Η παραίτηση Σαββαΐδου είναι το δεύτερο "χτύπημα" στη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ύστερα από την αποπομπή-ρεκόρ του πρώην υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου ελέω των ρατσιστικών και αντισημιτικών αναρτήσεών του στην προσωπική του σελίδα σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης. 
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε νωρίτερα σήμερα γνωστό, μόλις μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η κα Σαββαΐδου καλείται από οικονομικούς εισαγγελείς να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σχετικά με απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ό,τι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Πηγή: capital

Και για κακούργημα καλείται η Σαββαΐδου από οικονομικούς εισαγγελείς

Του Παναγιώτη Στάθη 
Ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία καλείται να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, στους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγελική  Τριανταφύλλου η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων, Κατερίνα  Σαββαΐδου. 
Μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η κα Σαββαΐδου καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σχετικά με απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ό,τι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Από τον Αύγουστο 
Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. 
Πηγή: capital

Δίωξη στη Σαββαΐδου για τον φόρο διαφημίσεων στα κανάλια!

Του Παναγιώτη Στάθη
Υπό κατηγορία για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος βρίσκεται πλέον η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, για το χρονικό διάστημα που έδωσε ως παράταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν το 20% επί των διαφημίσεων. Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία,  στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες  πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.
Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την κ. Σαββαΐδου, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους. Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Πηγή: capital

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes