Περίεργες εξελίξεις... Τελικά ο Πούτιν στηρίζει ή όχι τους Σύριους αντάρτες;


Μεγάλος ντόρος γίνεται τα τελευταία 24ωρα με την "στήριξη" της Ρωσίας στους αντάρτες της Συρίας. Το ANTIZI(tro) προσπαθεί μέσα από κάποια δημοσιεύματα του ελληνικού και ξένου τύπου να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση.




Γράφει μεταξύ των άλλων ο "ΕΝΙΚΟΣ"Παράλληλα ο ανώτερος αξιωματικός των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο, τα ρωσικά αεροσκάφη παρείχαν υποστήριξη σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης διεξάγοντας 17 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους βόρεια της Ράκας και περισσότεροι από 150 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.
Οι επιθέσεις παρείχαν υποστήριξη στη μονάδα «Γκάνιμ» που ανήκει στις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τον ένοπλο συνασπισμό των Δημοκρατικών Δυνάμεων, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματικό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ΙΚ παρείχαν υποστήριξη στα «Λιοντάρια της ερήμου» και άλλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, βόρεια της Ράκας.


Ο "ΣΚΑΪ" ισχυρίζεται ότι "οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό Πούτιν για στήριξη στους Σύρους αντάρτες" και συνεχίζει... Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα παρέχει υποστήριξη στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), προσφέροντας στην κυριότερη ένοπλη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης όπλα και αεροπορική υποστήριξη, όπως ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι.


Το "REUTERS" έσπευσε να δημοσιεύσει ότι "ο Πούτιν λέει πως η Ρωσία στηρίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό παράλληλα με τα στρατεύματα του Άσαντ. Αναφέρεται συγκεκριμένα στην δήλωση του Ρώσου Προέδρου ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον αντιπολιτευτικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό, παρέχοντας κάλυψη από αέρα, όπλα και πυρομαχικά σε κοινές επιχειρήσεις εναντίον της ISIS.


Από την άλλη πλευρά, το "RT" σε δημοσίευμά του της 7 Οκτωβρίου 2015 ήδη είχε προαναγγείλει πως "η Μόσχα είναι έτοιμη να δημιουργήσει επαφές με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, να τον βοηθήσει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Άσαντ κατά της ISIS.


Τελικά, από το "CAPITAL.GR" μαθαίνουμε ότι "οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού διαψεύδουν ότι τους υποστηρίζει η Ρωσία". Συγκεκριμένα αντάρτες της οργάνωσης Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ), η οποία πολεμάει στη δυτική Συρία εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, διέψευσαν την Δευτέρα (14.12.2015) ότι δέχονται οποιαδήποτε υποστήριξη από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και τόνισαν ότι αντιθέτως, συνεχίζει να τους πλήττει, διαψεύδοντας τις δηλώσεις ενός Ρώσου στρατηγού επί του θέματος.
Πάντως μια άλλη συμμαχία ένοπλων οργανώσεων που σχηματίστηκε πρόσφατα - στην οποία συμμετέχουν αντάρτες που λένε ότι ανήκουν στον ΕΣΣ- ανέφερε πως οι δυνάμεις της ωφελήθηκαν έμμεσα από τις ρωσικές επιδρομές κατά τη διάρκεια μαχών με άλλες παρατάξεις ανταρτών, περιλαμβανομένου του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα). Και αυτή η συμμαχία ωστόσο διέψευσε πως δέχεται απευθείας υποστήριξη από τη ρωσική ΠΑ.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes