Το ΔΝΤ ανακοίνωσε τους όρους της βοήθειας προς την Ελλάδα


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μόνο αφού οι Αρχές της χώρας υποβάλλουν ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων και με τους υπόλοιπους πιστωτές να συμφωνήσουν με την Αθήνα, για την αναδιάρθρωση χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπος ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

"Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης απαιτούνται πραγματικά πολιτικά μέτρα, καθώς και η σημαντική ελάφρυνση του χρέους", - δήλωσε ο Τζέρι Ράις.
Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια μεγάλης κλίμακας μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, για το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει τη συγκατάθεσή της, και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, για την οποία αντιτίθεται η Γερμανία.
‘Από την άποψη της ορθολογικής προσέγγισης για το βάρος του χρέους της Ελλάδας χορηγώντας της νέα προνόμια στην μορφή της ανταλλαγής με ακριβότερη εξυπηρέτηση του χρέους και με λιγότερο δαπανηρές υποχρεώσεις αυτού φαίνεται ένα λογικό βήμα, - σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ -. Ωστόσο τελικά η απόφαση για το θέμα αυτό θα γίνει από τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα '.
Τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα € 3. 5 δισεκατομμύρια, στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητήσουν (Υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης) για το θέμα αυτό, που έχει προγραμματιστεί για τις 24 του Μαΐου.
Το ΔΝΤ σε αυτή τη συνάντηση θα δεν εκπροσωπηθεί από την διευθύνουσα σύμβουλο του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Paul Tomsen, ανέφερε ο Jerry Rice. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν αναμένει την έγκριση σημαντικής απόφασης μετά από τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Η Ευρωομάδα σκοπεύει να εγκρίνει στις 24 Μαΐου, στην συνεδρίαση το σχέδιο δράσης σχετικά με την Ελλάδα στην εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με διάφορα σενάρια. Στην αισιόδοξη εκδοχή στην Αθήνα για πρώτη φορά στο πλαίσιο του σημερινού προγράμματος βοήθειας μπορεί να της δοθεί αναδιάρθρωση του χρέους.
Ταυτόχρονα, το κοινοβούλιο της Ελλάδας έχει αποδεχθεί μια δέσμη μέτρων για την περικοπή των δαπανών και αύξηση των εσόδων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πιστωτών. Συμπληρωματικά το Κοινοβούλιο ψήφισε για την αύξηση των φόρων. 



Συνδεθείτε στη σελίδα μας https://www.facebook.com/antizitro

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes