Λεφτά και Πετρέλαιο οι αιτίες του πολέμου στη Μέση Ανατολή


Οι δήθεν κυνηγοί της τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ ...δίνουν την άνεση 48 ωρών στην ISIS να αποσυρθεί με ασφάλεια και χωρίς απώλειες από μία πόλη της Συρίας ...και με πλήρη οπλισμό. Ούτε τρίχα των αποκεφαλιστών δεν πειράζουν ΗΠΑ και Ισραήλ. 

Κι όπως αρχίζει να διαφαίνεται σε άρθρα δημοσιογράφων-πρακτόρων επιδίωξη της Δύσης είναι να δημιουργηθεί «Κουρδιστάν»... με έξοδο στη Μεσόγειο ...προκειμένου να αρπάζουν τα πετρέλαια της Συρίας και του ΙΡΑΚ χωρίς να δίνουν λογαριασμό ούτε σε Σύριους, ούτε σε Ιρακινούς. 
Το Ισραήλ ήδη καλύπτει το 75% των ενεργειακών του αναγκών από «Κουρδικό» πετρέλαιο. «Αγοράζει» (σιγά να μην πληρώνει!) δηλαδή από ΜΗ υπαρκτή κρατική οντότητα. Και όπως διαπιστώνουμε ...οι βομβαρδισμοί στη Συρία ...άφησαν ανέγγιχτες τις πετρελαιοπηγές, την κύρια πηγή εσόδων των τρομοκρατών. Βομβάρδισαν βυτιοφόρα που δεν είναι και δυσεύρετα ...αλλά όχι τις εγκαταστάσεις, κάτι που θα προκαλούσε οριστική διακοπή της άντλησης. 
Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στον πόλεμο της Συρίας ...κι αυτό γιατί ΟΛΕΣ οι δυνάμεις έχουν μία ΚΡΥΦΗ ατζέντα και δικαιολογούν τη δράση τους, με προσχήματα και θεωρίες. 
Το Συριακό και Ιρακινό πετρέλαιο ...βαφτίστηκε «ΚΟΥΡΔΙΚΟ», ώστε να το αρπάζει το Ισραήλ ΧΩΡΙΣ την έγκριση της Συριακής και της Ιρακινής Κυβέρνησης... 
Κι έτσι εξηγείται ο ρόλος της ISIS και στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ. Έτσι εξηγείται το κύμα τρομοκρατίας στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Στα ψιλά γράμματα φαίνεται ότι η Ιρακινή Κυβέρνηση διεκδικεί την κυριότητα στο πετρέλαιο του Βορείου Ιράκ ...αλλά δεν εισακούγεται. 
Η ISIS φρόντισε να αποσπάσει από τον έλεγχο της Συρίας και του ΙΡΑΚ ...τα πετρέλαια του «Κουρδιστάν»... το Ισραήλ ξαφνικά προμηθεύεται «Κουρδικό» πετρέλαιο και τώρα η ISIS αφήνεται να αποσυρθεί από τις περιοχές αυτές, χωρίς απώλειες και χωρίς καν να παραδώσει τα όπλα. 
Τελικά ...όλα έχουν εξήγηση ...κι αυτή έχει σχέση με λεφτά και πετρέλαια ...και όχι με εθνική ανεξαρτησία, πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κλπ. 
Ακόμα και το ότι η σφαγή του μικρού Παλαιστίνιου μεταδόθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είχε σκοπό να ετοιμάσει τους Αμερικανούς, ν' αποδεχτούν την παύση της χρηματοδότησης των αναταρτών ...που μέχρι τώρα τους είχαν πείσει, ότι ήταν αναγκαία, για να νικήσουν οι «δημοκράτες» τον «Δικτάτορα» Άσαντ. 
Ο Άσαντ ίσως αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία, αποδεχόμενος την ελεύθερη έξοδο στη Μεσόγειο για το «Κουρδικό» πετρέλαιο ...κάτι που ίσως ο Ερντογάν δεν δέχεται με τίποτα... προς το παρόν...












Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes