Κάποιοι "αυθόρμητοι σύντροφοι" δεν αντέχουν τα Ντοκουμέντα


Ο "Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας" Κανέλλος Ντόντος ανέβασε στην ομάδα "Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας" την Φωτογραφία του Ταγματάρχη της "Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής" Ιωάννη Σωτηρίου που έπεσε μαχόμενος το 1946 για την προάσπιση της Βέροιας από τους "συμμορίτες", και προκάλεσε άθελά του θύελλα αντιδράσεων σε "αυθόρμητους επαναστάτες" αναγνώστες αριστερής καταβολής...

Το έναυσμα για την -κατά την άποψή μου- παράλογη λεκτική αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ των σχολιαστών, την έδωσε η λέξη "συμμορίτες", που χρησιμοποίησε ο "εμπνευστής" της ανάρτησης.
Η ανάρτηση μαζί με το σύντομο σχόλιο του Ντόντου έχει ως εξής (προσέξτε τον αριθμό των Like):

"...Φωτογραφία του Ταγματάρχη της ‘’Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής’’ Ιωάννη Σωτηρίου του Νικολάου ο οποίος γεννήθηκε το 1895 στην Βρύναινα – Αλμυρού του Ν. Μαγνησίας. 
Ο εν λόγω Ταγματάρχης το 1946 υπηρετούσε ως Διοικητής Διοικήσεως Χωροφυλακής της Βέροιας και εφονεύθει μαζί με άλλους 14 Χωροφύλακες στην θέση ‘’Φραγκόπετρα’’ της Βέροιας την 13-9-1946 μαχόμενος εναντίων των συμμοριτών αμυνόμενος προς προάσπιση της πόλης της Βέροιας".
Το τι ακριβώς επακολούθησε από σχόλια μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ... Παρακάτω παραθέτουμε μόνο μερικά ενδεικτικά από την αρχή:



Στην πραγματικότητα την απάντηση γιατί ονομάστηκε "συμμοριτοπόλεμος" και όχι εμφύλιος την έδωσε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) της 23.05.1947 που ανέφερε συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στον ΔΣΕ που στηρίχθηκε απόλυτα στη συνδρομή αλλοδαπών αντάρτικων δυνάμεων για την οργάνωση του αντάρτικού του, αλλά και ότι η εξάρτηση αυτή θα είχε σαν αντάλλαγμα την παραχώρηση εκ μέρους του ΚΚΕ ελληνικών εδαφών στους βαλκάνιους "συντρόφους" του. Γράφει λοιπόν επί λέξη: 
«Επί τη βάσει των γεγονότων, τα οποία διεπίστωσεν η ιδία η Επιτροπή, κατέληξεν εις το συμπέρασμα, ότι η Γιουγκοσλαβία και εις μικροτέραν έκτασιν αι Αλβανία και Βουλγαρία υποστηρίζουν τον ΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ πόλεμον εν Ελλάδι. Οι βόρειοι γείτονες της Ελλάδος επιχειρούν να δημιουργήσουν και να υποδαυλίσουν αυτονομιστικήν κίνησιν εν Μακεδονία με σκοπόν την τελικήν απόσπασιν της Μακεδονίας από την Ελλάδα…».
Τελικά, όπως συνηθίζεται στην ωραία και "δημοκρατική" μας χώρα... "συμπτωματικά" πάντα εμφανίζονται "άξαφνα" δύο - τρεις ημιμαθείς ή -μάλλον σωστότερα- μονόπλευρα ιστορημένοι "αυθόρμητοι σύντροφοι - επαναστάτες μπαχαλάκηδες" από το πουθενά και με αφορμή μία λέξη, μια φωτογραφία, ένα σχόλιο κ.λπ. μετατρέπουν, όπως παραπάνω, την ανάρτηση μιας απλής φωτογραφίας σε "ρωμαϊκή αρένα"... για να μη χρησιμοποιήσω άλλο πιο εκλαϊκευμένο όρο, που δεν συνάδει με το παρόν ιστολόγιο.
Στο κάτω-κάτω ρε παιδιά... αν δεν σας αρέσει η ανάρτηση... γιατί δεν πάτε στην επόμενη! Αρέσει σε 218, δεν αρέσει σε 2-3 και γι' αυτό θα πρέπει να κατέβει! Γιατί τόση φασαρία για μία λέξη; Γιατί δεν αντιδράτε το ίδιο με όλο αυτό το πορνογραφικό υλικό που κυκλοφορεί στο facebook και τις χιλιάδες αναρτήσεις με αμέτρητους αποκεφαλισμούς; Γιατί τόσο μεγάλη "ανησυχητικά" επιλεγμένη "αυθόρμητη" ευαισθησία;

Ολόκληρη η κεντρική φωτογραφία του άρθρου:




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Unknown είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά την μεθόδευση των Άγγλων για εμφύλιο στην Ελλάδα την γνωρίζεται? Το ότι το 47 θέλησαν διαπραγματευσεις διότι είδαν ότι "δεν βγαινει" το γνωρίζεται? Ότι ο Στρατηγός των Αμερικανών Βαν Φλητ πίεσε τον Τσακαλώτο να μην δεχθεί διαπραγματευσεις αλλά να εξοντοθούν μέχρι ενός και αυτός ενέδωσε και μετά κυκλοφορούσε περιλυπής διότι εσφαΛε αφ' ενός αλλά αφ' εταίρου λειτούργησε ανθελληνικά, το γνωρίζεται?

Unknown είπε...

Φυσικά και τα γνωρίζουμε όλ' αυτά... αλλά τι σχέση έχουν με τους όρους "συμμορίτες" ή "συμμοριτοπόλεμος"; Το άρθρο ακριβώς εδώ εστιάζει! Οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη όπως χρησιμοποιείται σήμερα ο όρος "τρομοκράτης". Η δύση θέλει σήμερα να μας πείσει ότι ο πόλεμος στη Συρία είναι εμφύλιος... Στους κόλπους των "τρομοκρατών" της ISIS όμως οι περισσότεροι "μαχητές" είναι αλλοδαποί μισθοφόροι και όχι Σύριοι... Σε 60 - 70 χρόνια οι οπαδοί της ISIS πως θα αποκαλούν τον πόλεμο που γίνεται σήμερα; Εμφύλιο ή Πόλεμο Τρομοκρατών; Οι αντίπαλοί τους θα τους ονομάζουν, όπως και σήμερα τρομοκράτες... ενώ οι ίδιοι θα λένε ότι ήταν εμφύλιος...

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes