Άσυλο Ανιάτων: 112 απλήρωτοι εργαζόμενοι, 800 ακίνητα στην κατοχή του


Διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων, ενός από τα πλουσιότερα ιδρύματα της Ελλάδας, λόγω του υπερβολικού ΕΝΦΙΑ στα πάνω από 800 ακίνητα που διαθέτει. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι ο φετινός φόρος είναι κατά 100.000 ευρώ υψηλότερος, ενώ παραθέτει στοιχεία για τις οφειλές που πληρώνει στην εφορία και τα έσοδα του ιδρύματος.

Της Άντας Ψαρρά

Τέλος, βάζοντας μπροστά και πάλι τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του σωματείου (που πρόσφατα η ίδια η διοίκηση απειλούσε να διαλύσει) και τις ανάγκες των 180 ασθενών και των 112 εργαζόμενων (που άφηνε απλήρωτους επί μήνες), ζητάει μια ανάλογη των σκοπών του ιδρύματος μεταχείριση.
Με επανειλημμένα ρεπορτάζ η «Εφ.Συν.» είχε αναδείξει όλο το ζήτημα της οικονομικής αδιαφάνειας στα πεπραγμένα του ιδρύματος, τους ελλιπείς ελέγχους, τις εισπράξεις από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς ασφαλιστικές ενημερότητες, τις απειλές για κλείσιμο, τις διώξεις και τα δικαστήρια σε εργαζόμενους, την έκθεση (2012) της ειδικής επιθεωρήτριας, το πόρισμα Ρακιντζή και, τέλος, τον ειδικό «φωτογραφικό» νόμο (4262/2014) που ψηφίστηκε με εντολή Σαμαρά (ο οποίος και βραβεύτηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος) με μοναδικό στόχο να υιοθετηθεί το λεγόμενο «σχέδιο εξυγίανσης» του ιδρύματος που ταυτόχρονα απάλλασσε (εκτός από τις οφειλές στο Δημόσιο) από τις ευθύνες της τη διοίκηση. Σημειώνουμε εδώ ότι τους τρόφιμους του πλούσιου ιδρύματος τάιζε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, η Εκκλησία.
Τέλος, επιβεβαιώνεται και σήμερα η ανάγκη να υλοποιηθεί το σχέδιο ενός ΕΣΥ για την πρόνοια, ώστε όλα αυτά τα κοινωφελή ιδρύματα και κυρίως οι διοικήσεις τους να μπουν επιτέλους κάτω από τον δημόσιο έλεγχο, υπηρετώντας στ’ αλήθεια τους ευάλωτους πολίτες, τη στιγμή που τις περισσότερες φορές, αντί να περιθάλπουν με τις τεράστιες περιουσίες που διαθέτουν, συνιστούν πόλους αυθαιρεσιών, αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης χωρίς συνέπειες.
Να θυμίσουμε εδώ, εκτός από το Ασυλο Ανιάτων, το Γηροκομείο, τον Ερυθρό Σταυρό του κ. Μαρτίνη και όλα τα υπόλοιπα ευαγή ιδρύματα που σε πολλές περιπτώσεις γέμισαν τις τσέπες των διοικούντων αντί για το στομάχι των τροφίμων τους.

Φωτογραφία: Λίγο μετά την ψήφιση του Ν. 4262/2014, με τον οποίο απαλλάχτηκε των ευθυνών της η διοίκηση του ιδρύματος και ο οποίος είχε χαρακτηριστεί από τον Λ. Ρακιντζή «επιχείρηση ασυλίας επωνύμων», η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων «τιμούσε τους συμπαραστάτες» της...

Πηγή: efsyn.gr



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes