Το ΔΝΤ επέστρεψε στην Αργεντινή μετά από μια 10ετία


Η Αργεντινή έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Μαουρίσιο Μάκρι, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συστάσεις για δημοσιονομική προσαρμογή που θα λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο στην ανάπτυξη και τους αδύναμους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκλήρωσε την Πέμπτη την πρώτη διαβούλευση για το άρθρο 4 στην Αργεντινή μετά το 2006, όταν είχαν γίνει για τελευταία φορά δεκτoί στη χώρα οικονομολόγοι του οργανισμού.
Ο Ρομπέρτο Καρνταρέλι, επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε «πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος» από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι.
«Η κυβέρνηση πρέπει να επαινεθεί για την ξεκάθαρη δέσμευση της να φέρει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα» ανέφερε σύμφωνα με τους Financial Times ο κ. Kαρνταρέλι.
«Ο ρυθμός και η σύνθεση αυτής της στροφής στη δημοσιονομική θέση, καθώς και η ταχύτητα του αποπληθωρισμό θα πρέπει να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού της Αργεντινής» πρόσθεσε.

Πηγή: euro2day.gr



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes