Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στην Υεμένη, με πρόσχημα τις «επιθέσεις» σε πλοία τους

Ένα από τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που δέχθηκαν πυρά (Φωτό ΑΡ)
Νέους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Χούτι στην Υεμένη, εξαπέλυσαν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ως ««αντίποινα» σε «νέα πυραυλική επίθεση» που υποστήριξαν ότι δέχθηκαν, από μια περιοχή της Υεμένης την οποία ελέγχουν οι σιίτες πολιτοφύλακες.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο επεισόδιο που σημειώνεται αυτή την εβδομάδα. Την Πέμπτη, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ εναντίον τριών παράκτιων ραντάρ σε περιοχές της Υεμένης οι οποίες ελέγχονται από τους Χούτι, πάλι ως «αντίποινα» για δύο «απόπειρες να πληγεί το καταδρομικό Μέισον με πυραύλους».
Οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις, τις οποίες ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σηματοδότησαν την ανάληψη άμεσης στρατιωτικής δράσης εναντίον των Χούτι για πρώτη φορά και ήγειραν ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στην Υεμένη.
Οι ίδιοι οι Χούτι πάντως, αρνούνται ότι ευθύνονται για τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Μέισον, κάνοντας λόγο για «στημένα περιστατικά», που σκοπό τους έχουν την «στοχοποίησή τους» και την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ, στη σύγκρουση στη χώρα, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 10.000 άνθρωποι μετά τον Μάρτιο του 2015.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση των αραβικών κρατών -υπό τη Σαουδική Αραβία- στη Υεμένη παρέχοντας εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα, ενώ είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων και πυρομαχικών για τις ένοπλες δυνάμεις του βασιλείου.


Πηγή: 902.gr 



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes