Βρετανική έκθεση για «Μουσουλμανική Αδελφότητα» εξοργίζει την Αίγυπτο


Οι Βρετανοί πολιτικοί στηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο και το ίδιο κάνει συμπτωματικά και η οργάνωση αποκεφαλιστών της ISIS....αφού όλοι έχουν κοινό αφεντικό.




Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του αιγυπτιακού κοινοβουλίου  κατηγόρησε την Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, για προσπάθειες  αλλοίωσης της εικόνας της ‘τρομοκρατικής ομάδας’ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα.
Σε συνεδρίασή της η παραπάνω αναφερόμενη επιτροπή, επέκρινε τη Δευτέρα την έκθεση της Επιτροπής  Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου για τον ‘εξωραϊσμό’ της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας, λέγοντας ότι εκδόθηκε  για να απαλλάξει την ομάδα από τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Γράφει η αιγυπτιακή ‘Αλ Αχράμ’: 
«Η Έκθεση περιέχει κάποια ανόητη ορολογία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ και προβαίνει σε προσπάθειες για ξεπλύνει την εικόνα της τρομοκρατικής ομάδας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Αχμέτ Σαΐντ.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του αιγυπτιακού κοινοβουλίου θα αντιδράσει στην έκθεση αυτή, εκδίδοντας μια λεπτομερή και μακρά έκθεση σχετικά με την τρομοκρατική φύση της ‘Αδελφότητας’.
Ο Σαΐντ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «αυτό που είναι τόσο ειρωνικό για αυτήν την εσφαλμένη έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η περιγραφή του κόμματος της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας,  ως δημοκρατικού κόμματος».
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βρετανικής  Βουλής των Κοινοτήτων δημοσίευσε την έκθεση στις 3 Νοεμβρίου,  σχολιάζοντας την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, σχετικά με την Μουσουλμανική Αδελφότητα. 
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος της  Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε προς  στους δημοσιογράφους:

«Η έκθεσή μας θα είναι διαφορετική από τις αντιπαραγωγικές πολιτικές θεωρίες  του Ηνωμένου Βασιλείου προς αυτήν την τρομοκρατική ομάδα, θα προσκομισθούν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι η μητέρα όλων των ριζοσπαστικών και μαχητικών κινημάτων», είπε προσθέτοντας ότι η έκθεση θα είναι έτοιμη σε μία εβδομάδα.
Πηγή: echedoros-a.gr






Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes