Χάθηκαν περιουσίες ύψους 587 δισ. ευρώ στην Ελλάδα λόγω κρίσης


Για να σώσουν τους ξένους τοκογλύφους και τα γεράκια των χρηματιστηρίων οι πολιτικοί κατέστρεψαν και τους Έλληνες και την Ελλάδα. Με την ίδια απάθεια χρηματοδότησαν την ισοπέδωση της Συρίας για τα πετρέλαια, τους αγωγούς και την μετατροπή της σε προτεκτοράτο. 

Αυτοί οι ίδιοι δολοφόνοι ...την ώρα που κατέστρεφαν για πάντα εκατομμύρια πολίτες... έδιναν "σκληρές" μάχες στις κάμερες για να ψηφισθεί το σύμφωνο συμβίωσης για Gay, που δεν ζήτησε κανείς και που αφορούσε 4-5 πολίτες με το ζόρι.
Σήμερα πολιτικοί και δημοσιογράφοι κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι με προστασία που πληρώνουμε εμείς κι απολαμβάνουν τα πλούτη που εξασφάλισαν ως προμήθεια από τα ξένα αφεντικά. Δύο γενιές Ελλήνων και 6-7 γενιές Σύριων ...θα ζήσουν ως σκλάβοι χωρίς να διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη.


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Credit Suisse για την εξέλιξη του πλούτου σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου (στοιχεία του 2016). 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής, στην Ελλάδα στα 6 χρόνια της ύφεσης, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 57 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική περιουσία των πολιτών υποχώρησε κατά 587 δισ. ευρώ. Κάθε νοικοκυριό είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 67.291 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ένα ισχυρό αρνητικό αποτέλεσμα πλούτου για την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης και ως εκ τούτου στη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης για αγαθά και υπηρεσίες, ενώ με βάση τους υπολογισμούς του γερμανικού κολοσσού της Allianz, η μεσαία τάξη της χώρας μας αποτελεί πλέον μόλις το 20% του πληθυσμού, από 50% την εποχή που η Ελλάδα γινόταν μέλος του ευρώ.
Στα χρόνια της κρίσης οι τιμές των ακινήτων υποχώρησαν κατά 45% - 50%, ενώ μελέτη της PwC, υπολογίζοντας πως με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα περίπου το 2030, κατέδειξε ότι η σύγκλιση προσφοράς και ζήτησης θα λάβει χώρα περί το 2047, ενώ οι τιμές θα προσεγγίσουν τα προ κρίσης επίπεδα μετά το 2050.
Ενώ πάντως εκτιμάται ότι η χώρα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη 5ετία, το όποιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό επικεντρώνεται σε σχήματα που έχουν τη στήριξη ισχυρών κρατών (π.χ. Κίνα, Γερμανία) ή σε διεθνή funds που ειδικεύονται σε καταστάσεις χρεοκοπίας, αφού οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές απέχουν.

Τέλος σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση πλούτου της Credit Suisse, o παγκόσμιος ιδιωτικός πλούτος διαμορφώθηκε στα 241 τρισ. ευρώ. Το 45,6% του παγκόσμιου πλούτου βρίσκεται στα χέρια 33 εκατομμυρίων ανθρώπων (το 0,7% του πληθυσμού). Μεταξύ αυτών βρίσκονται και 77.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι.
Πηγή: real.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes