Μέλη της ΚΚΚ ισχυρίζονται ότι χρηματοδοτήθηκαν για στημένες σκηνές σε σειρά


Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που συμμετείχαν σε μία σειρά ντοκιμαντέρ για το Α&Ε, που διεκόπη, ισχυρίζονται  ότι οι παραγωγοί τους χρηματοδοτούσαν για να "στήσουν" σκηνές για την εκπομπή.

Η εκπομπή «Δραπετεύοντας από την ΚΚΚ: Μια σειρά ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει το μίσος στην Αμερική», είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου 2017.
Ο σταθμός Α&Ε ακύρωσε τη σειρά, αφότου έγινε γνωστό, ότι γίνονταν πληρωμές σε μετρητά «για να διευκολυνθεί η πρόσβαση» στους συντελεστές της ταινίας, από την εταιρεία παραγωγής This Is Just a Test (TIJAT).



Η εκπομπή αρχικά είχε τον τίτλο “Generation KKK” («Γενιά ΚΚΚ»), αλλά το Α&Ε τον άλλαξε, για να καταστήσει σαφές ότι η ταινία είναι δημοσιογραφικό έργο ντοκιμαντέρ και όχι ψυχαγωγική τηλεοπτική σειρά reality.
Ωστόσο οι ηγέτες της ΚΚΚ δήλωσαν στο Variety ότι ο καθένας τους πληρωνόταν εκατοντάδες δολάρια σε μετρητά την ημέρα των γυρισμάτων για να συμμετάσχουν σε στημένες σκηνές, που σχεδιάστηκαν να ταιριάζουν σε μια προκαθορισμένη αφήγηση έντασης μεταξύ των μελών της Κου Κλουξ Κλαν και εκείνων που ήθελαν να βγουν από αυτήν.
Ηγέτες της ΚΚΚ επίσης δήλωσαν, ότι τους έδιναν γραμμένα σενάρια, τους ενθάρρυναν να μη εμφανίσουν τις πληρωμές στην εφορία, τους έδιναν οδηγίες για το τι να πουν μπροστά στη κάμερα και τους έβαζαν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες σκηνές μέχρι η ομάδα παραγωγής έπαιρνε αυτό που χρειαζόταν. 
Πολλές πηγές δήλωσαν στο Variety ότι η ομάδα παραγωγής πλήρωνε ακόμα και για τον υλικό εξοπλισμό για να φτιαχτούν ναζιστικές σβάστικες και να κατασκευαστούν και να καούν ξύλινοι σταυροί.
Ένας από τους εμφανιζόμενους συντελεστές, ο Richard Nichols, ο μεγάλος δράκος ενός πυρήνα της ΚΚΚ που είναι γνωστός ως οι Λευκοί Ιππότες του Tennessee της Αόρατης Αυτοκρατορίας, είπε ότι οι παραγωγοί τον ενθάρρυναν να χρησιμοποιεί τη λέξη «νέγρος» όταν συνεντευξιαζόταν. 
«Οι παραγωγοί και το Α&Ε μας πρόδωσαν», είπε ο Nichols. «Όλα ήταν στημένα – σχεδόν όλα όσα είπαμε και κάναμε ήταν ψεύτικα και αυτό λόγω του ότι κάναμε και είπαμε αυτά που μας ζητήθηκαν από τους ανθρώπους της ταινίας».
Το Huffington Post προσπάθησε να επικοινωνήσει με την TIJAT, δεν έλαβε όμως καμία απάντηση. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στο TheWrap.com.
«Παίρνουμε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς αυτούς και σε συνεργασία με το Α&Ε θα τους διερευνήσουμε εις βάθος», ανέφερε η δήλωση. «Ήταν απόλυτα αναμενόμενες για εμάς οι αντιδράσεις από οργανώσεις μίσους που επιθυμούν να δυσφημίσουν αυτή τη σειρά». 
«Μας έχουν πει ότι συντελεστές στη σειρά απειλήθηκαν και αναγκάστηκαν να μιλήσουν κατά της γνησιότητας της εκπομπής».
Η εταιρεία επίσης δημοσίευσε την απόφαση του Α&Ε να ακυρώσει την σειρά πριν από την ημερομηνία έναρξης:
«Είχαμε πάρα πολλές και επί μακράν συζητήσεις για το πώς να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα που φτιάξαμε. Αισθανόμαστε ότι η σπασμωδική κίνηση για την ανακοίνωση αυτής της σειράς οδήγησε σε μία ακύρωση της νοοτροπίας της αναγγελίας». 
Πηγή: huffingtonpost.com
Μετάφραση: ΑΖ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes