Κωλοτούμπα Ταγιάνι για την Μακεδονία...


«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», αναφέρει με γραμμένη στα ελληνικά ανάρτησή του στο twitter ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.



Στο ίδιο πνεύμα είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΕΚ στα Σκόπια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου του Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρει: «Η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων και των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου προκάλεσαν οι προ έτους αναφορές του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος είχε αποκαλέσει «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, στην τελευταία επίσκεψή του στη γείτονα χώρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, Φίλιππος, είναι πρόγονοι των Σλαβομακεδόνων.
Για να θυμηθούμε όμως τι ακριβώς είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή του στη ΠΓΔΜ:
«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης, χαρακτήρισε, από το βήμα της Ολομέλειας, ανιστόρητο τον κ. Ταγιάνι καταδικάζοντας τις δηλώσεις του.
Η Χρυσή Αυγή αναφέρει σε ανάρτησή της ότι: «Ο ανιστόρητος Ταγιάνι οφείλει να γνωρίζει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων ουδεμία σχέση έχουν με τον Μέγα Αλέξανδρο, την Κλεοπάτρα και ποιος ξέρει τι άλλα φαιδρά λένε. Είναι ένα κατασκεύασμα του Τίτο, που αργότερα υιοθέτησε ο Στάλιν και προσφάτως οι αμερικανοί και αποτελείται από διάφορες εθνότητες, μεταξύ των οποίων Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί και οι λεγόμενοι «Ρομά».
Ακόμα και ο τ. πρωθυπουργός των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ είχε πει ότι οι σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμμία σχέση με την Ελληνική Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον πατέρα του Φίλιππο.



Βεβαίως, όλη η Ιστορία του κόσμου δεν αρκεί για να αλλάξει γνώμη ένας υπηρέτης ξένων συμφερόντων, ο οποίος θα πει ό,τι τον διατάξουν τα αφεντικά του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους, που αυτή τη στιγμή προστάζουν έλεγχο των αγωγών των βαλκανίων και στο μέλλον έλεγχο των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.
Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι η Ιστορία της Πατρίδος μας και της Φυλής μας έχει γραφεί με πύρινα γράμματα και αίμα στο μεγάλο βιβλίο της Παγκοσμίου Ιστορίας και δεν σβήνεται με υπογραφές, συμφωνίες και γονυκλισίες πολιτικάντηδων. "Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία" έγραφε ο Στράβων, ενώ πριν από αυτόν ο Θουκυδίδης έλεγε ότι "αλλά την περί την θάλασσαν εκτεινομένην χώραν, η οποία καλείται σήμερον Μακεδονία, κατέκτησαν πρώτον και εβασίλευσαν επ’ αυτής ο πατήρ του Περδίκκα Αλέξανδρος και οι πρόγονοί του Τημενίδαι, οι οποίοι κατήγοντο αρχικώς από το Άργος".
Όσες δηλώσεις και να κάνουν οι όποιοι αξιωματούχοι, ακόμα και αν οι πολιτικάντηδες αποφασίσουν να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας στο ψευδοκράτος, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές θα αγωνιστούμε για αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας».
Για θεσμικό και ιστορικό ατόπημα του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ και άλλες διατάξεις. Παράλληλα, ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αλλά και από όλα τα κόμματα, να υπάρξει ενιαία απάντηση.
«Οι δηλώσεις του κ. Ταγιάνι προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ελληνικό λαό, καθώς η ιστορία πρέπει να αξιοποιείται και όχι να παραχαράσσεται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes