Η Ιαπωνία θέλει να στείλει αστροναύτη στη Σελήνη έως το 2030


Η Ιαπωνία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να στείλει αστροναύτη στη Σελήνη έως το 2030. Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει μια επανδρωμένη αποστολή πέρα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).


Αρχικά η JAXA θα συνεργασθεί με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) και άλλες διαστημικές υπηρεσίες, για να δημιουργήσουν από κοινού το 2025 ένα διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, κάτι που θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο στάδιο στο πλαίσιο του απώτερου στόχου των ΗΠΑ να στείλουν άνθρωπο στον Άρη μέσα στη δεκαετία του 2030.

Το Τόκιο προσβλέπει να αποκομίσει κέρδη από τη συμμετοχή στην πολυεθνική δημιουργία του σεληνιακού διαστημικού σταθμού, χρησιμοποιώντας τον τελευταίο για να στείλει από εκεί έναν αστροναύτη -ή περισσότερους- στη Σελήνη. Η Ιαπωνία θα παρουσιάσει το 2018 ένα πιο λεπτομερές σχέδιο της επανδρωμένης αποστολής της στη Σελήνη.

Στο μεταξύ, η Κίνα και η Ινδία επιταχύνουν τα δικά τους διαστημικά προγράμματα, με πιο προχωρημένη την πρώτη, που σχεδιάζει να στείλει για πρώτη φορά ένα διαστημικό σκάφος και ένα ρομποτικό ρόβερ στον Άρη στο τέλος της δεκαετίας.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes