Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο


Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Αμβούργο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της της G20. Η σύνοδος της ομάδας των ισχυρών κρατών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου.


Στην πρώτη αυτή μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην G20, η αστυνομία μέτρησε περίπου «10.000 ανθρώπους», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό της.

Οι οργανωτές, οι οποίοι χθες υπολόγιζαν ότι θα συμμετείχαν «πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», έκαναν λόγο από την πλευρά τους για μια κινητοποίηση «πολύ μεγαλύτερη» των 10.000, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία τους.

Η συγκέντρωση είναι «εντελώς ειρηνική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κάτω βροχή, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το πρωί μπροστά από το δημαρχείο του Αμβούργου όπου πολλοί πήραν τον λόγο για να ζητήσουν «μια άλλη πολιτική», να απευθύνουν έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος ή να επικρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.



Παράλληλα διαδηλωτές σε κανό και μικρά πλεούμενα ανέβηκαν τον Άλστερ, τον ποταμό που διαρρέει το Αμβούργο.

Μέσα στο λιμάνι του Αμβούργου, μέλη της Greenpeace διαδήλωσαν επίσης μπροστά από ένα φορτηγό πλοίο φορτωμένο κάρβουνο, ζητώντας να σταματήσει η χρήση άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικού.

Οι αρχηγοί κρατών των 20 μεγαλύτερων αναδυόμενων και βιομηχανικών χωρών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Αμβούργο, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις κατά της G20.

Οι οργανωτές αναμένουν να συγκεντρωθούν τις ημέρες αυτές συνολικά πάνω από 100.000 διαδηλωτές.



Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να ξεσπάσουν βιαιότητες λόγω της παρουσίας αριστερών εξτρεμιστών. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δηλώνει στη σημερινή κυριακάτικη έκδοση της Bild ότι οι εξτρεμιστές αυτοί ανέρχονται σε «περισσότερους από 8.000».

Η γερμανική αστυνομία εκφράζει επίσης φόβους ότι πολλές υποδομές μπορεί να αποτελέσουν στόχους και περιμένει επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις με στόχο να παρεμποδισθεί η διεξαγωγή της συνόδου της G20, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Die Welt επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο του BKA, του εγκληματολογικού τμήματος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

«Η βία πρέπει να πνιγεί στο αυγό», λέει ο ντε Μεζιέρ στην Bild. «Η ελευθερία του συνέρχεσθαι ισχύει μόνο για τις ειρηνικές διαδηλώσεις», επέμεινε.

Περίπου 15.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής και άλλοι 3.800 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που θα επιτηρούν το αεροδρόμιο και τα τρένα.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes