Μαδούρο: Η μεγαλύτερη νίκη της επανάστασης

Μεγάλη νίκη του Μαδούρο στις εκλογές στη Βενεζουέλα. Οι Η.Π.Α. ξεπερνούν τον εαυτό τους σε υποκρισία, προχωρώντας σε ανοιχτή και ωμή παρέμβαση στη χώρα, εντείνοντας και στηρίζοντας το χάος και τις εξεγέρσεις.

Σχίζεται η Δύση να φέρει τη «δημοκρατία» και στη Βενεζουέλα, όπως την έφερε στο Ιράκ, την Λιβύη, τη Συρία και σε τόσες άλλες χώρες, που δεν δέχτηκαν να «διαφωτιστούν» όπως π.χ. εμείς οι Ευρωπαίοι. 

Πετύχαμε μεγάλη νίκη δήλωσε ο Μαδούρο εν μέσω διαδηλώσεων με δέκα νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, τη μεγαλύτερη της επανάστασης δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απαντώντας στους επικριτές του που διαμαρτύρονται για το αποτέλεσμα των εκλογών για τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης.

Η αντιπολίτευση που στηρίζεται ανοιχτά από τη Δύση με τις Η.Π.Α. στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνει λόγο για απάτη εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων με δέκα νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Οι ΗΠΑ λοιπόν τάσσονται υπέρ μιας “δυναμικής και ευέλικτης αντίδρασης κατά των αρχιτεκτόνων του αυταρχισμού,” αντιδρώντας σε αυτό που χαρακτήρισαν ως μια διαβλητή εκλογική διαδικασία στην Βενεζουέλα, για την εκλογή νέας Συντακτικής Συνέλευσης, υπό τον αριστερό Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

“Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και των συνταγματικών αντιπροσώπων τους, στην προσπάθειά τους ν` αποκαταστήσουν μία πλήρη κι ευημερούσα δημοκρατία στην χώρα τους,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δυναμικά κι ευέλικτα μέτρα κατά των αρχιτεκτόνων του αυταρχισμού στην Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων κι όσων συμμετέχουν στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, ως αποτέλεσμα της σημερινής διαβλητής εκλογικής διαδικασίας,” πρόσθετε η ανακοίνωση.

Παράλληλα, το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την βία των αρχών της Βενεζουέλας, κατά των διαδηλωτών και παρότρυνε τις κυβερνήσεις της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, ”ν` αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που υπονομεύουν την δημοκρατία, αρνούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι έχουν την ευθύνη για την βία και την καταπίεση ή συμμετέχουν σε διεφθαρμένες πρακτικές.” (Κάπως έτσι λέει ο γάιδαρος τον πετεινό ...κεφάλα).

Εκτός από τις Η.Π.Α. οι εκλογές καταδικάστηκαν επίσης από την «πεφωτισμένη» Ε.Ε., τον Καναδά και τις αμερικανικές «αποικίες» της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κολομβία και το Μεξικό, που έχουν ήδη «ελευθερωθεί» από τους επικυρίαρχους.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε εκλογικά τμήματα και ξεχύθηκαν στους δρόμους με τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από το στρατόπεδο του Μαδούρο, στις κάλπες προσήλθαν περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι, δηλαδή το 41,5% του εκλογικού σώματος.

“Είναι η μεγαλύτερη ψηφοφορία που η επανάσταση σημείωσε ποτέ στην 18χρονη ιστορία της”, ανέφερε ο Μαδούρο μιλώντας στους οπαδούς του.

"Τι διάολο μας νοιάζει τι λέει ο Trump;"

Η νέα Συντακτική Συνέλευση των 545 μελών, η οποία θα έχει την εξουσία να διαλύσει το Συνέδριο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και να ξαναγράψει το σύνταγμα.


Τα θύματα των τετράμηνων διαδηλώσεων ανέρχονται στα 120.
Με στοιχεία από το: Cyprus Times, Hurriyet Daily News


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes