Νιγηρία: Μαζικές συλλήψεις για ομοφυλοφιλικό σεξ στο Λάγος

Περισσότεροι από 40 άνδρες συνελήφθησαν στην Νιγηρία μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο για την εκτέλεση ομοφυλοφιλικών πράξεων, ανακοινώνει η αστυνομία.

Θα χρειαστεί να εμφανιστούν αργότερα στο δικαστήριο.

Η νιγηριανή εφημερίδα Punch αναφέρει ότι η αστυνομία εισέβαλε σε ξενοδοχείο στο Λάγος το απόγευμα του Σαββάτου και σημειώνει ότι το ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Οι ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις τιμωρούνται με έως και 14 χρόνια φυλάκισης στη Νιγηρία, καθόσον ο γάμος και οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων απαγορεύονται.

Η Νιγηρία διαθέτει ένα ισχυρό χριστιανικό ευαγγελικό κίνημα στο νότο και ισχυρή υποστήριξη του ισλαμικού νόμου στο βορρά, και τα δύο κινήματα αντιτίθενται στην ομοφυλοφιλία.

Οι ομόφυλες σχέσεις απαγορεύονται ρητά σε 72 χώρες, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Αιμαφρόδιτων (ILGA).


Η Νιγηρία είναι μία από τις λίγες πλέον χώρες που αντιτίθεται στην παγκόσμια αυτή τάση.

Η χώρα απαγόρευσε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις από το 1901 και το 2013 επίσης απαγόρευσε τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων, τις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις και τις δημόσιες ομοφυλοφιλικές εκδηλώσεις τύπου Gay Pride.
Πηγή: bbc.com




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes