ΜΚΟ… ενόπλων μισθοφόρων «αλωνίζει» στα νησιά του Αιγαίου με άγνωστη χρηματοδότηση!

Μια απίστευτη περίπτωση Μη Κυβερνητικός Οργάνωσης (ΜΚΟ) που "αλωνίζει" στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, της ERCI, αποκαλύπτει ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του στην Βουλή.

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής, ο ιδιοκτήτης της ERCI είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας... μισθοφόρων και ένοπλων φρουρών σε Σομαλία, Ινδικό Ωκεανό κλπ.!


Στην ερώτησή του-η οποία συνοδεύεται και με αίτηση κάθε σχετικού εγγράφου για την συγκεκριμένη ΜΚΟ-προς τα υπουργεία Εξωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, ο βουλευτής αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι:

«Στο κύμα των ΜΚΟ που κατέκλυσαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, περιλαμβάνεται και η ΜΚΟ ERCI, η οποία όπως η ίδια διατείνεται, έχει μεταφέρει ή διευκολύνει να μεταφερθούν στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περισσότεροι από 50.000 αλλοδαποί κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει και τώρα.

Η ίδια ΜΚΟ δηλώνει στην ιστοσελίδα της ότι μία από τις βασικές δραστηριότητές της είναι η ενσωμάτωση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα επεκταθούν εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Αττική και την Βόρειο Ελλάδα. 


Την ίδια στιγμή - σύμφωνα με καταγγελίες τις οποίες καλείστε να διερευνήσετε- ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ένοπλων μισθοφόρων ASPIDA που συνοδεύουν πλοία στην Σομαλία, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού! 


Δηλαδή -αν ισχύουν αυτά- ο ιδιοκτήτης της ERCI, έχει μία ΜΚΟ που εκτός της μεταφοράς ή διευκόλυνσης μεταφοράς αλλοδαπών προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, έχει και ένοπλο τμήμα μισθοφόρων στο έτερο σκέλος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΚΟ».


Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η ASPIDA, ομόσταυλη εταιρεία της ERCI, δραστηριοποιείται και σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση όπως το Ωραιόκαστρο στην Θεσσαλονίκη!

Ποιον "προστατεύουν" εκεί, άγνωστο

Τους πρόσφυγες που αλιεύει η ERCI ή τους κατοίκους που πρόσφατα είχαν αντιδράσει για τον υπέρμετρο αριθμό τους στην περιοχή;

Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, θα έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο: Η ΜΚΟ θα φέρνει τους πρόσφυγες και η εταιρεία μισθοφόρων θα προστατεύει τους κατοίκους από τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες της περιοχής! Απίστευτα κι όμως αληθινά!

Ιδού και η σχετική φωτό από το Ωραιόκαστρο:


Και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητά να πληροφορηθεί η Βουλή:
  • Αν και πόσα κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια και επιδοτήσεις έχει εισπράξει η εν λόγω ΜΚΟ;
    Να κατατεθεί σχετική λίστα με όλα τα ποσά 
  •  Ποιοι είναι οι ιδιώτες που χρηματοδοτούν με "δωρεές" την εν λόγω ΜΚΟ;
    Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο
  • Η Τράπεζα της Ελλάδος ποια στοιχεία έχει για την διακίνηση κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εν λόγω ΜΚΟ και αν οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με την εταιρεία μισθοφόρων αμέσως ή εμμέσως; 
  • Αν προβλέπεται στο έργο των ΜΚΟ η ενσωμάτωση προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, όπως δηλώνει η ERCI, με δεδομένη την συμφωνία με την ΕΕ, η οποία απλά προβλέπει την φιλοξενία τους εντός του ελληνικού εδάφους και όχι την μόνιμη παραμονή τους; 
  • Αν υπάρχει άλλη ΜΚΟ της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων; 
  • Σε ποια ελληνικά νησιά δραστηριοποιείται η εν λόγω ΜΚΟ και ποιες είναι οι ακριβείς δραστηριότητές της; 
  • Ποια μέλη της εν λόγω ΜΚΟ έχουν άδεια οπλοφορίας, εάν έχουν;".
Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα, αφού η συγκεκριμένη MKO έχοντας όντως τον ίδιο ιδιοκτήτη με την εταιρεία μισθοφόρων, προκύπτει το ερώτημα από ποιους χρηματοδοτείται μια τέτοια "πολυκλαδική" οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στα ελληνικά σύνορα! 

Εδώ φωτό από την δραστηριότητα της εταιρείας μισθοφόρων στον Ινδικό Ωκεανό:



Και βέβαια, ιδιαίτερο κρίσιμο είναι το ερώτημα, της "αποστολής" που έχει για ενσωμάτωση (..."their next transition in life and social integration"...) των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων, όπως η ίδια αναφέρει, όπως και ποιος της έχει δώσει αυτό το δικαίωμα και από που χρηματοδοτείται αυτή η δραστηριότητα.

Και εδώ σκηνή από την δραστηριότητα της "αδελφής", της εταιρείας μισθοφόρων, της ΜΚΟ ERCI στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία:



Bίντεο από την δραστηριότητα της ASPIDA:



Και βίντεο από την δραστηριότητα της ομόσταυλης ERCI στα νησιά του Α.Αιγαίου:




Πηγή: pronews.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes