Άρειος Πάγος: «Στο εδώλιο για κακούργημα ο Α. Γεωργίου!»

Εδώλιο για κακούργημα, παρά τις πιέσεις των δανειστών που ζητούν με όλους τους τρόπους την απαλλαγή του, δείχνει ο Άρειος Πάγος στον πρώην επικεφαλής Ανδρέα Γεωργίου και ακόμα δύο στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) σχετικά με τις κατηγορίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, ώστε η χώρα να αλυσοδεθεί στα Μνημόνια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προχώρησε στην αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο απαλλάχτηκαν κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα Μνημόνια.

Την αίτηση αναίρεσης είχε υποβάλει η βασική μάρτυρας κατηγορίας Ζωή Γεωργαντά, η οποία μάλιστα είχε προσκομίσει και επισυνάψει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», τα οποία έριχναν φως στην ανοιχτή γραμμή του Γεωργίου με τον Πολ Τόμσεν και τη Eurostat, στις υποδείξεις για αύξηση του ελλείμματος και βέβαια στο -καταγγελλόμενο- ραντεβού μεταξύ Γιάννη Ραγκούση και Πολ Τόμσεν στην Πάρο το καλοκαίρι του 2010. Αλλωστε η κυρία Γεωργαντά είναι το πρόσωπο που με τις καταγγελίες του ξεκίνησε ουσιαστικά η δικαστική έρευνα για τις υποθέσεις αυτές.

Έτσι ο κ. Γεωργίου πλέον έχει ορθάνοιχτα όλα τα δικαστικά μέτωπα αφού:
  • Δικάζεται (για δεύτερη φορά ενώ είχε απαλλαγεί πρωτοδίκως) για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος στο Εφετείο. Μάλιστα, την Τρίτη ήταν η δεύτερη μέρα της δίκης του.
  • Ο Αρειος Πάγος αναιρεί την απαλλαγή του για δεύτερη φορά από το Συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο απαλλάχτηκε, έχει νομικά σφάλματα. Το δικαστικό συμβούλιο παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση, η οποία ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου, είχε αποφασίσει τη μη παραπομπή του. Την πλειοψηφία απαρτίζουν οι δικαστές Κων/νος Σταμαδιάνος και Κωσταντία Αγγελάκη, ενώ μειοψήφησε η εφέτης κυρία Ρωμέση.

Ηταν η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 και η δεύτερη αναίρεση κατά της απαλλαγής που ασκήθηκε. Τον τελικό λόγο για την επιστροφή ή όχι της υπόθεσης σε νέα κρίση του Συμβουλίου Εφετών θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Και «πλάτες» από Γιώργο!


Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να υπερασπιστεί τον προσφιλή του Ανδρέα Γεωργίου, στάζοντας για πολλοστή φορά μένος και φαρμάκι για τον Κώστα Καραμανλή.

«Η Δικαιοσύνη, θεραπαινίδα πολιτικών σκοπιμοτήτων, συνένοχος στη στατιστική απάτη του Καραμανλή. Χωρίς προσχήματα, χωρίς ντροπή» σχολίασε μέσω twitter το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και μοιραίο πρόσωπο στην «περίεργη» διόγκωση του ελλείμματος, που εν τέλει έδωσε το «πάτημα» στην κυβέρνηση Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο Μνημόνιο.


Πυρά κατά Στουρνάρα για δηλώσεις και... προσλήψεις


Τρίζει (για πρώτη φορά), και μάλιστα επικίνδυνα, η καρέκλα του Γιάννη Στουρνάρα (φωτό), ο οποίος έως τώρα είχε καλομάθει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, μετά τις ισχυρές αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του για πράξεις και παραλείψεις του από μερίδα μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος. Η έντονη δυσφορία για τον κ. Στουρνάρα εκφράστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ και συνιστά αυστηρό μήνυμα στον τωρινό διοικητή να συμμορφωθεί.

Τα μέλη του οργάνου έγιναν έξω φρενών με αφορμή πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Στουρνάρα, με τις οποίες προσπάθησε να τινάξει στον αέρα την έξοδο στις αγορές, λέγοντας ότι όχι μόνο είναι πρόωρο να μιλάμε για έξοδο, αλλά θα ήταν καλύτερο προηγουμένως να είχαν δρομολογηθεί δύο ή τρεις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ίδιοι τραπεζικοί παράγοντες θεωρούν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις όχι μόνο δεν ταυτίζονται με το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά, αντιθέτως, θέτουν εμπόδια σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες που επιδιώκουν την έξοδό τους στις αγορές.

Παράλληλα, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον διοικητή για επιμέρους κονδύλια του προϋπολογισμού της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς και για τις ουκ ολίγες προσλήψεις καλοπληρωμένων συμβούλων που έγιναν πρόσφατα στην ΤτΕ (περί τους 20 συνολικά), έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα. Ζητήθηκαν, επίσης, εξηγήσεις για τον ανύπαρκτο ρόλο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ, η οποία εδώ και τρία χρόνια ουσιαστικά δεν συνεδριάζει, γεγονός που καταδεικνύει την καταπάτηση κάθε έννοιας εταιρικής διακυβέρνησης από έναν τραπεζικό φορέα ο οποίος υποτίθεται ότι εποπτεύει την ορθή τήρηση των κανόνων στον χρηματοπιστωτικό τομέα.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes