Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν θέση του συριακού στρατού


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν χθες Σάββατο μια θέση του συριακού στρατού, λίγες ώρες αφού πυρά έπεσαν στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν το οποίο τελεί υπό ισραηλινή κατοχή, χωρίς πάντως να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε το ισραηλινό επιτελείο.


«Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοθέτησαν τη συριακή πυροβολαρχία από όπου προήλθαν τα πυρά», αναφέρει ανακοίνωση των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, στην οποία δεν διευκρινίζεται αν το πλήγμα έγινε με τη χρήση χερσαίων μέσων ή από αέρος.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τη Δαμασκό, μετά τη ρίψη δύο οβίδων στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν υπό ισραηλινό έλεγχο.

«Το Ισραήλ θεωρεί ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για κάθε παραβίαση των συνόρων και θα αντιδρά» αναλόγως, διεμήνυσε ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, ο υποστράτηγος Ρονέν Μανέλις.

Το Ισραήλ «συνεχίζει την πολιτική τη μη ανάμιξης στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία αλλά δεν θα ανεχθούμε καμιά παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό ήταν το τέταρτο πλήγμα των Ισραηλινών στο συριακό έδαφος από το περασμένο Σάββατο.

Ρουκέτες και οβίδες από τη Συρία πέφτουν συχνά στα Υψίπεδα του Γκολάν κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες στην επαρχία Κουνέιτρα, κοντά στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα του Γκολάν.

Το Ισραήλ κατέλαβε περίπου 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα στρατηγικής σημασίας Υψίπεδα του Γκολάν, αποσπώντας τα από τη Συρία, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967 και τα προσάρτησε το 1981, κίνηση που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει. Περίπου 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό συριακό έλεγχο.

Από τεχνικής άποψης, το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν ακόμη σήμερα σε εμπόλεμη κατάσταση.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes