Κατάρ: Τα αιτήματα των τεσσάρων αραβικών χωρών έγιναν για να απορριφθούν


Ο υπουργός δήλωσε ότι το Κατάρ δεν θα κλείσει τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα, ούτε θα κλείσει το δορυφορικό κανάλι Al Jazeera, που εδρεύει στη Ντόχα, όπως απαιτούν οι αραβικές χώρες.


Τα αιτήματα που έγιναν προς το Κατάρ, από τέσσερα άλλα αραβικά κράτη, σχεδιάστηκαν να απορριφθούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας ότι το τελεσίγραφό τους δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά στη μείωση της κυριαρχίας της χώρας του.

Ωστόσο, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη πρόσθεσε ότι η Ντόχα συνεχίζει να είναι έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει τα παράπονα που διατύπωσαν οι αραβικές γειτονικές του χώρες.

«Αυτός ο κατάλογος αιτημάτων έγινε για να απορριφθεί. Δεν νοείται να γίνει δεκτός ή ...να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ προσθέτοντας ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε περαιτέρω διάλογο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν «οι κατάλληλες συνθήκες».

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την άφιξή του στη Ρώμη από τις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον βοηθά το Κουβέιτ, που διατηρεί σχέσεις με το Κατάρ, να διαμεσολαβήσει στη διαμάχη αυτή.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes