Παραληρούν τα Σιωνιστικά ΜΜΕ των ΗΠΑ για τη νίκη του Trump

© REUTERS/ Brendan McDermid/File Photo
Τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν άμεσα με τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Οι περισσότερες δημοσιεύσεις συμφωνούν σε ένα πράγμα – το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν αναμενόμενο.

Έτσι, η εφημερίδα The Washington Post, η οποία ενεργά υποστήριζε την Κλίντον στην κούρσα των προεδρικών, μίλησε για το «συγκλονιστικό και τραυματικό τέλος του αγώνα».
«Η εκστρατεία του Donald Trump ήταν δυσάρεστη και αβάσιμη - τουλάχιστον έτσι είπαν οι εμπειρογνώμονες. Ο Trump πάντα πίστευε το αντίθετο και να που απέδειξε ότι έκαναν λάθος και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο», γράφει ο συγγραφέας Dan Balz.
«Οι Αμερικανοί ψήφισαν τον Τραμπισμό. Ας τους αφήσουμε να ζουν με αυτό», γράφει η αρθρογράφος Katherine Rembell σε ένα άρθρο για την ίδια εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν, «πόσο επικίνδυνο είναι» αυτό.
«Ίσως ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να καταλάβουν πόσο τοξική, λάθος και άχρηστη είναι η πολιτική του Donald Trump – είναι να την κάνουν εμπειρία τους», γράφει.
Η εφημερίδα The New York Times, που πρόσκειται επίσης στη Δημοκρατική πλευρά, σημείωσε ότι το σύνθημα του Brexit εξυπηρέτησε το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα.
«Ήταν μια εξέγερση ενάντια στον εφησυχασμό της ελίτ, σχεδόν απτό πλήγμα για τη γνώμη της πλειοψηφίας και της παραδοσιακής πολιτικής», γράφει ο συγγραφέας Steven Erlenger για τα γεγονότα του Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγκρίνοντάς τα με το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, αλλά σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος των γεγονότων των ΗΠΑ για ολόκληρο τον κόσμο θα είναι ξεκάθαρος.
Σε άλλη ανάρτηση της ιστοσελίδας της The New York Times ο δημοσιογράφος David Sanger έγραψε ότι η προεδρία Trump θα βυθίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια «άγνωστη εποχή», που είναι μοναδική σε ολόκληρη την ιστορία των 240 ετών της χώρας. «Ο κόσμος είναι έτοιμος να μάθει εάν οι πιο γελοίες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump θα γίνουν πραγματικότητα», είπε.
Η άποψη της εφημερίδας USA Today είναι, ότι η νίκη του Trump βάζει τέλος σε όλα όσα έχουν επιτευχθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα.
«Η νίκη του Trump αποτελεί ‘εχθρική εξαγορά’ του Λευκού Οίκου στον οποίο έρχονται τα πάνω κάτω, λόγω της πολιτικής κατάστασης, με τη βοήθεια ενός νέου πολιτικού σήματος κατατεθέν, που θα ξεπεράσει τον υπάρχοντα δικομματισμό», ανέφερε ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Baylor, Kurt Nicola.
«Το εφιαλτικό σενάριο του Ομπάμα πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν ο Donald Trump, ένας άνθρωπος που, σύμφωνα με τον Ομπάμα, δεν θα μπορούσε και δεν έπρεπε να κερδίσει, τελικά κέρδισε και έγινε διάδοχός του», γράφει η Washington Times.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι την ημέρα πριν από τις εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο Ρεμπουπλικανός δεν διαθέτει επαρκή προσόντα να γίνει πρόεδρος.
Η εφημερίδα Politico, εν τω μεταξύ, αναρωτήθηκε πώς μπόρεσαν να πέσουν έξω και να κάνουν τέτοιο λάθος στις προβλέψεις. "Όλοι λάθος. Ξανά – το σύνολο των συντακτών. Μέχρι τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, οι προβλέψεις αυτές ήταν απίστευτες - ακριβώς όπως και τότε, πριν από ένα χρόνο, όταν σχεδόν τα πάντα απέκλειαν την πιθανότητα ο Trump να λάβει το χρίσμα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα».
Ο αρθρογράφος του CNN Michael D'Antonio γράφει ότι Trump «έχει παραβεί όλους τους κανόνες» — και κέρδισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος φυσικό ήταν να στραφεί προς την αμερικανική πολιτική, χρησιμοποιώντας την "υπερβολική αυτοπεποίθησή" του, απορρίπτοντας όλους εκείνους που τον παρότρυναν να συμπεριφέρεται πιο διακριτικά. «Απέδειξε ότι προκειμένου να εκλεγεί δεν χρειαζόταν να συμπεριφέρεται σαν κάποιος άλλος», δήλωσε ο D'Antonio.

Πηγή: tokoutsavaki/ria.ru


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes