Όλοι "πεντακάθαροι" στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου


Άξιος ο μισθός της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα που βγάζει "καθαρούς" όλους τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου (ΙΜΒ) και του ελληνικού Δημοσίου... και όπως ήταν αναμενόμενο... κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα.

Του Μανώλη Χατζησάββα

Με τα εκατοντάδες εκατομμύρια "Μαύρα Ευρώ" της υπόθεσης των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που ξεχρεώνουν πληρώνοντας με αίμα οι Έλληνες, έχει να μας πει τίποτα η κυρία Εισαγγελέας, για το τι πρόκειται να γίνει;
Ο Θεός να συγχωρέσει τον Βγενόπουλο με τις "βιβλιοθήκες" προς τους Δικαστές της, ρημαγμένης από τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και τους παρατρεχάμενούς τους, χώρας.Κι εσύ κορόιδο Έλληνα συνέχισε να επιβαρύνεσαι και να πληρώνεις τα μνημόνια, μέχρι να σβήσει ο ήλιος......"κάνε το σκατό σου παξιμάδι" και συνέχισε Έλληνά μου κοροϊδάρα να τους πληρώνεις όλους αυτούς τους χρεωκοπημένους, για να σε βγάλουν από την "κρίση" που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ζήτω ο Τοτός και τα Μαύρα Ευρώπουλα - Εσύ Έλληνα... Μνημόνια!

Εγώ πάντως Έλληνα θα συνεχίσω να σου τρίβω στην μούρη τα "Μαύρα" των παπάδων, των πολιτικών και όσων βγάζουν "λαδάκι" για να "λαδώσουν" το εντεράκι τους, μπας και ξυπνήσεις. 


Πηγή: scribd.com

Παρακάτω η είδηση όπως θα τη διαβάσετε στα συστημικά ΜΜΕ, όπου όλοι οι συνήγοροι "ομόφωνα" "συγχαίρουν" την κυρία Εισαγγελέα για την "απόλυτα ορθή και τεκμηριωμένη πρότασή" της. Αλήθεια θα υπήρχε ποτέ περίπτωση κάποιος συνήγορος να εναντιωνόταν στην πρόταση της Εισαγγελέως που βγάζει λάδι τον πελάτη του;Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου πρότεινε σήμερα, Πέμπτη (15/12/2016) προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Κρίνα, εν μέσω χειροκροτημάτων του ακροατηρίου.
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, βάσει των στοιχείων της δίχρονης διαδικασίας, για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν στοχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεις. Οι κατηγορίες για απιστία, απάτη, ψευδορκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις οποίες παραπέμφθηκαν, δεν βρέθηκαν σε κανένα σημείο της υπόθεσης.
Ουσιαστικά, η υπόθεση που απασχόλησε για αρκετά χρόνια την ειδησεογραφία και γύρω από την οποία πετάχτηκαν τόνοι λάσπης, πλησιάζει στο τέλος της και δεν αποκλείεται να δικαιωθούν όλοι όσοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για πολιτικές σκοπιμότητες, όπως αποδεικνύεται.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Απόλυτα ορθή και τεκμηριωμένη η πρόταση της Εισαγγελέως»Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε «μάχες» στις δικαστικές αίθουσες μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την πρόταση του Εισαγγελέως.
«Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέως είναι απόλυτα ορθή και τεκμηριωμένη, όσο αφορά στα νομικά αλλά και στα πραγματικά ζητήματα της υπόθεσης του Βατοπεδίου», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Και πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Δημητρακόπουλος: «Σημαντικό ιδιαίτερα είναι ότι, στη πρόταση της εισαγγελέως περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία που αφορούν σε παλιά και μεγάλης αξίας αντικείμενα της Μονής, τα οποία δημιουργούν την πεποίθηση - σύμφωνα με την εισαγγελέα - πως δεν μπορούν να ανήκουν αλλού, πέραν της Μονής Βατοπεδίου».

Τι ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα
«Οι κατηγορούμενοι, ουσιαστικά, εκτελούσαν χωρίς δόλο κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες», είπε η κ. Κρίνα.
Όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, αρμόδια να αποφασίσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι τα πολιτικά δικαστήρια.
Για τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης δηλαδη των δύο φερομένων ως ηθικών αυτουργών, του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου η εισαγγελέας τόνισε ότι: «Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους δεν αποδεικνύουν ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει. Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι οι μοναχοί επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ ούτε αποδείχθηκε ότι είχαν δυνατότητα επιλογής ακινήτων που θα περιέρχονταν στην κατοχή τους με τις ανταλλαγές. Ορισμένα από αυτά μάλιστα με τα ελλατώμματα που είχαν όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ζημίωσαν τη Μονή. Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στη μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκόσμια;», είπε η κ. Κρίνα.
Κλείνοντας η εισαγγελέας σε προσωπικό τόνο είπε απευθυνόμενη πλέον στους δικαστές που σε λίγο καιρό θα κληθούν να ανακοινώσουν την απόφασή τους: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι κληρώθηκα εισαγγελέας δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα. Αν αποτέλεσε σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων όπως αποτυπώνεται στο βούλευμα στοιχειοθετεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και αν αυτές αποδεικνύονται. Κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύονται. Προτείνω να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι».

Σάκης Κεχαγιόγλου: Πλήρως θεμελιωμένη η πρόταση της εισαγγελέως

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κωνσταντίνου Γκράτσιου, Σάκης Κεχαγιόγλου, σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πλήρως θεμελιωμένη εισαγγελική πρόταση, για την οποία εκφράζω την απολυτη ικανοποίηση μου, θέτει την όλη υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις».
Πηγή: newsbomb.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes